Українці, як і раніше, впевнені в гривні - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці, як і раніше, впевнені в гривні - експерт

Валюта
2628
Коливання курсу нацвалюти протягом останніх днів мають своє пояснення. Їх спровокували старання валютних спекулянтів. Останні прагнуть розгойдати курс і заробити на цьому. Українці, однак, переважно спокійно реагують на події і не поспішають забирати вклади з банків або запасатися інвалютою про запас.
Сергій Мамедов, виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ), впевнений: поведінка вкладників і має бути спокійною – приводу для хвилювань немає.
Побоюватися за збереження своїх заощаджень у банках українцям не варто. Незважаючи на панічні настрої, які намагаються підігрівати зацікавлені політики і спекулянти. Водночас фахівець згоден: нинішні політичні події можуть рано чи пізно негативно позначитися на банківській системі – з тієї простої причини, що вони нервують людей.
Директор НАБУ радить вкладникам все зважити, перш ніж приймати рішення забирати гроші з банку. Якщо термін депозиту ще не завершений, не варто поспішати достроково розривати договір, втрачаючи тим самим на відсотках. «Чи треба забирати депозит і втратити на прибутковості? Це кожен повинен вирішити для себе», – вважає Мамедов. У будь-якому випадку ті, у кого вклад у розмірі до 200 тис. грн, нічим не ризикують – ця сума гарантується державою.
«У банків сьогодні немає ніяких складнощів, достатньо ліквідності, досить професійно поводиться Національний банк», – констатує фахівець. Завдяки злагодженій спільній роботі НБУ і банків можна ефективно протистояти будь-яким потенційним ризикам.
За матеріалами:
Погляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас