Генпрокурор розповів - за що зараз можуть розігнати Євромайдан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокурор розповів - за що зараз можуть розігнати Євромайдан

Кримінал
8272
Захоплення учасниками акції протесту в центрі Києва приміщення Київської міської державної адміністрації, Будинку профспілок і публічні заклики до штурму адміністрації президента та інших урядових установ є порушенням чинного законодавства і передбачають кримінальну відповідальність, зазначає генеральний прокурор України Віктор Пшонка.
“Такі дії не мають нічого спільного з мирними акціями. Це порушення закону і кримінальна відповідальність” , – підкреслив він у своїй заяві , опублікованій на сайті Генпрокуратури , у вівторок.
“Президент України неодноразово говорив про гарантування конституційного права громадян на вільне волевиявлення, за умови дотримання норм Закону. Однак відбувалися події, які свідчать про те, що мали місце численні факти порушення законодавства … Захоплення будівель і споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян, також блокування руху на відповідних дорогах – це кримінальні злочини. І хто б їх не вчинив, відповідатиме згідно із законом”, – зазначив Пшонка.
За його словами, “будуть відповідати і ті провокатори, які за допомогою екскаватора намагалися атакувати шеренгу міліціонерів близько адміністрації президента і кидали каміння в правоохоронців”.
Генпрокурор зазначив, що мирні акції не можуть проходити з проявами бандитизму та хуліганства. “Мітинги, які проходять в Україні, називають Євромайданом, але європейські цінності далекі від вандалізму і бандитських проявів”, – підкреслив Пшонка.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас