Путін назвав події в Україні "погромом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін назвав події в Україні "погромом"

Світ
2094
Події в Україні нагадують не революцію, а погром, заявив президент РФ Володимир Путін журналістам за підсумками переговорів зі своїм вірменським колегою Сержем Саргсяном.
“Події на Україні нагадують більше не революцію, а погром. На мій погляд, це мало пов’язано з відносинами України з Євросоюзом”, – сказав російський президент.
На його думку, нинішні події в Україні готувалися до майбутніх в цій країні президентських виборів.
“На мій погляд, все, що відбувається, не має прямого відношення до взаємодії з Євросоюзом. Це внутрішньополітичний процес, спроба опозиції розгойдати діючу легітимну владу в країні. Те, що зараз відбувається, говорить про те, що це, по всій видимості, добре підготовлені акції, і ці акції, на мій погляд, більш підготовлені не до сьогоднішніх подій, вони готувалися до президентської виборної кампанії навесні 2015 року. Це все заготовки до президентських виборів”, – підкреслив він.
Російський лідер підтвердив свою позицію, що яким би не було рішення українського народу, Росія буде ставитися до нього з повагою.
“Ще раз повторю, що ми приймемо будь-який вибір українського народу. Ми виходимо з того, що ситуація на Україні нормалізується”, – також зазначив він.
З його слів, якщо подивитися на зміст угод з ЄС, “то до цієї мрії багато хто може просто не дожити, тому що умови дуже жорсткі”.
Крім того Путін вважає, що українська опозиція чи то не контролює те, що відбувається, чи то є ширмою для екстремістських дій.
“Ми бачимо добре підготовлені і навчені групи бойовиків, а опозиція чи то просто не може контролювати те, що відбувається, чи то просто є політичною ширмою для екстремістів”, – сказав Путін.
Як повідомляли Ukranews, рано вранці 30 листопада міліція розігнала учасників мітингу на підтримку євроінтеграції України на Майдані Незалежності в Києві.
1 грудня в Києві проходила багатотисячна акція протестуючих проти розгону столичного евромайдана.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас