Творці Bitcoin і Silk Road - друзі чи одна людина? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Творці Bitcoin і Silk Road - друзі чи одна людина?

Світ
1095
Ще один скандал навколо Bitcoin: творець віртуальної валюти, мабуть, прекрасно знав про існування сайту Silk Road, на якому продавалися наркотики та інші заборонені товари, і був знайомий із засновником цього ресурсу. Принаймні, в цьому впевнені двоє ізраїльських комп’ютерних геніїв, що йдуть по сліду злочинців.
Все ускладнює той факт, що мережеві ділки користуються псевдонімами. Нагадаємо, що на початку осені був заарештований Росс Вільям Ульбріхт. Вважається, що саме він переховувався під псевдонімом Dread Pirate Roberts і очолював Silk Road. Правду з Ульбріхта намагається вибити ФБР. Водночас творець Bitcoin Сатоши Накамото досі не деанонімізований. Його ім’я, швидше за все, нічого не означає і також є псевдонімом.
Згідно з даними ізраїльських комп’ютерників з інституту Вайзмана Ульбріхт отримав величезну суму грошей в bitcoin’ах цієї весни, а перерахована вона була з одного з перших зареєстрованих в системі bitcoin-акаунтів. Судячи з усього, він належав Сатоши Накамото. 1 тис. віртуальних монеток, які він відправив главі Silk Road в перерахунку на реальні долари сьогодні коштують понад $800 тис. У будь-якому випадку така транзакція більше схожа на інвестиційний хід, ніж на звичайну плату за купівлю наркотиків.
Не можна відкидати, що Dread Pirate Roberts Вільям Ульбріхт і Сатоши Накамото – це одна й та ж людина. За оцінками експертів, загальна сума грошей, яку ці зловмисники або цей зловмисник отримали від торгівлі на Silk Road, становить $518 млн. ФБР вдалося вилучити лише $118 млн.
Silk Road дозволяв рекламодавцям демонструвати свої товари технічно просунутим покупцям, ті розплачувалися електронними грошима, а потім отримували свої покупки звичайною поштою.
Переваги bitcoin для організації подібного роду схем очевидні. Ці гроші не існують в реальному світі, їх потоки неможливо відстежити, банківська система і контролери електронних транзакцій теж практично безсилі. Тому критики електронної валюти вже давно кричать про те, що вона перетворила на справжній рай життя злодіїв і шахраїв.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас