Який він - банк Вашого успіху? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Який він - банк Вашого успіху?

Кредит&Депозит
437
Останнім часом рівень регулювання банківського сектору серйозно виріс: зроблено чимало кроків у напрямку зниження вартості кредитування, зміцнення національної валюти, поліпшення контролю над банками і т.д. У свою чергу банки всіляко сприяють розвитку бізнесу в країні. Але при зовнішній схожості набору послуг, кожен банк має свої пріоритети, свою специфіку, свою унікальність. У чому вони полягають? Наскільки поширені сьогодні в Україні такі інструменти розвитку бізнесу як овердрафт, кредитні лінії, факторинг? На ці та інші питання наш кореспондент попросив відповісти Начальника департаменту корпоративного бізнесу ПАТ «МАРФІН БАНК» Геннадія Тищенко.
Якщо овердрафт і кредитні лінії досить тривалий час присутні на ринку, встигли завоювати свою аудиторію та є найбільш затребуваними продуктами, то факторинг, який ПАТ «МАРФІН БАНК» активно розвиває, відносно новий тип фінансового обслуговування. Враховуючи вторинну специфіку факторингу, коли ми йдемо від зворотного і обслуговуємо дебіторську заборгованість клієнтів, цей продукт можна назвати інноваційним, але вже затребуваним.
Наш 20- річний досвід роботи дозволяє знаходити індивідуальний підхід до кожного клієнта. Безумовно, рішення щодо кредитних проектів клієнтів зі стійким фінансовим станом, хорошою репутацією та ліквідним забезпеченням приймати набагато легше. Великі промислові групи, успішні торгові мережі, потужні виробники – всі вони є в нашому клієнтському портфелі. Однак, чудово усвідомлюючи реалії українського ринку, ми намагаємося максимально задовольнити фінансові потреби будь-якого клієнта, який звернувся до нас за допомогою, сприяючи його розвитку.
У чому полягає перевага факторингу як такого і факторингу саме від ПАТ «МАРФІН БАНК»?
Як вже було зазначено вище, факторинг – послуга досить інноваційна, не кожен банк знайомий з подібними схемами і здатний працювати з ними. Суть факторингу – це переуступка дебіторської заборгованості під часткове фінансування на певний строк. І в даному випадку відмінною рисою факторингу від ПАТ «МАРФІН БАНК» є комплексний підхід і вигідне ціноутворення. Ми надаємо не тільки відносно дешеве фінансування (від 10,5 % річних в грн.), але і повністю займаємося обслуговуванням дебіторської заборгованості клієнта. Постачальнику навіть не потрібно турбуватися про повернення авансованих коштів Банку – оплата проводиться самим дебітором на рахунки і потім перерозподіляється нашими фахівцями відповідно до призначення. Також дана послуга передбачає договірне списання процентних та комісійних платежів. Тут наші фахівці знову-таки економлять час клієнтів, здійснюючи всі необхідні розрахунки в чітко позначені терміни, не допускаючи прострочень. До того ж питання відносно забезпечення за факторинговими операціями вирішується набагато легше, ніж по кредитах – навіть великі суми можуть бути забезпечені тільки порукою власника компанії, пов’язаних компаній. Цього достатньо, враховуючи нижчий рівень ризику за даною операцією. Комплексність, доступність і контроль – основні переваги факторингу в ПАТ «МАРФІН БАНК».
На яких умовах можуть бути відкриті кредитні лінії юридичним особам? У чому тут пріоритети та ексклюзивні особливості ПАТ «МАРФІН БАНК»?
ПАТ «МАРФІН БАНК» надає широкий спектр кредитних послуг, стосовно як клієнтів малого та середнього бізнесу, так і клієнтів корпоративного бізнесу. Якщо говорити про умови, на яких можуть бути відкриті кредитні лінії на поповнення оборотного капіталу, то, як правило, загальний термін кредитування обмежується 12 місяцями, з щоквартальним обнуленням, або з графіком, розрахованим на сезонність бізнесу клієнта.
Процентні ставки за кредитами варіюють залежно від терміну, суми кредиту, ризику, прийнятого Банком, наданого забезпечення. При забезпеченні у вигляді твердої застави, в першу чергу, іпотеки (яка є пріоритетним для Банку видом забезпечення), процентні ставки нижчі, а також можуть бути пом’якшені інші умови.
У рамках святкування 20-річного ювілею нашими фахівцями розроблено спеціальну акційну пропозицію для нових позичальників, яка надає можливість у період з 01.11.2013 р. по 30.12.2013 р. , при оформленні в ПАТ «МАРФІН БАНК» кредиту у гривнях, зменшити процентну ставку за кредитом до 16% річних. Додатково позичальникам надається безкоштовне підключення до «Мобільного Банкінгу» і безкоштовне обслуговування протягом трьох місяців, а також можливість оформлення корпоративної картки та/або особистої карти власнику/топ-менеджменту підприємства з безкоштовним обслуговуванням протягом 6 місяців.
ПАТ «МАРФІН БАНК» надає повний спектр фінансових послуг та активно працює над розширенням панелі продуктів, здатних задовольнити попит наших постійних і нових клієнтів.
Якщо ж говорити про пріоритетні напрямки, то, безумовно, овердрафти, факторинг, кредитні лінії та кредитування клієнтів сегменту МСБ є хедлайнерами нашого подальшого розвитку.
Чи існує у Банку можливість зниження кредитних ставок за певними лініями кредитування корпоративних бізнес-структур?
Співпраця з великими корпоративними клієнтами вимагає певної бази професійного досвіду не тільки в сфері аналітики, а й у сфері побудови взаємин з керівництвом компанії, інтуїтивного, якщо хочете, розуміння потреби великого бізнесу. Ми пишаємося багаторічною успішною роботою з найбільшими контрагентами України, зі стратегічними державними компаніями. І, безумовно, Банк готовий висувати дуже вигідні пропозиції для своїх великих контрагентів.
За матеріалами:
МТБ Банк (Марфін Банк)
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас