У Києві сім'я VIP-аферистів розвела бізнесменів на 13 млн. грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві сім'я VIP-аферистів розвела бізнесменів на 13 млн. грн.

Кримінал
4334
У Києві подружжя-шахраї, прикриваючись іменами відомих політиків, обдурили українських бізнесменів на 13 млн. гривень
Як повідомили в прес-службі столичної прокуратури, від дій шахраїв впродовж 2008-2010 років постраждало 15 бізнесменів.
Встановлено, що шахрайську схему в 2008 році організувала 55-річна бізнесвумен з Тернопільщини, яка в подальшому залучила до злочинної діяльності і свого чоловіка. Він виконував функції помічника, а також керівника охорони та деяких структурних підрозділів у створених ним фірмах.
Видаючи себе за фахівців у фінансово-кредитній сфері, шахраї підшукували перспективних бізнесменів і пропонували їм свою допомогу в отриманні кредитів від західних інвесторів під низькі процентні ставки. Крім дешевих кредитів зловмисниця також пропонувала підприємцям стати її партнерами у масштабних бізнес-проектах.
«З метою справити у потенційних жертв враження успішної фінансової діяльності жінка зареєструвала низку фіктивних підприємств, взяла в оренду дорогі офіси в центрі столиці і найняла штат співробітників», – йдеться в повідомленні.
Крім того, шахрайка активно поширювала в бізнес-колах неправдиву інформацію про свої нібито впливові зв’язки з політичною та фінансовою елітою України, Євросоюзу та Північної Америки. За можливість отримати «вигідну» позику і взяти участь у реалізації «успішного» проекту бізнесмени платили шахраям за посередницькі послуги від $ 50 тис. до 6 млн. грн. При цьому жодного кредиту люди так і не отримали, а бізнес-проекти, запропоновані шахраями, як виявилося, ніколи не існували.
Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство в особливо великому розмірі) і за ч.2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво). Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас