У київських вузах не виплачують стипендії і зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У київських вузах не виплачують стипендії і зарплати

Казна та Політика
1539
Профспілкові лідери та студенти вищих навчальних закладів Києва написали колективне звернення до прем’єр-міністра Миколи Азарова, з скаргою на невиплату заробітної плати працівникам та стипендій студентам вищих навчальних закладів.
“Станом на 21 жовтня поточного року в Головному управлінні Державного казначейства України у м. Києві накопичилися платіжні документи НТУУКПІ” на загальну суму 5 млн. 200 тис. грн. (У тому числі 1 млн. грн. – на оплату праці , 950 тис. грн. – на оплату спожитих комунальних послуг, 1,1 млн. грн. – придбання продуктів харчування для студентських їдалень”, – повідомляють автори звернення.
У зверненні наголошується, що територіальні відділення Державної казначейської служби України в Києві блокують платежі за фінансовими зобов’язаннями державних вищих навчальних закладів столиці.
У профспілці звертаються до Азарова з вимогою забезпечити швидке вирішення питання по суті і оперативно врегулювати ситуацію з перерахуванням територіальними відділеннями Державної казначейської служби України в Києві коштів за фінансовими зобов’язаннями вузів.
Як відомо, у ЦК Профспілки працівників освіти і науки України також повідомляють про брак коштів на виплату зарплати працівникам у більшості регіонів у листопаді-грудні.
За словами заступника голови Профспілки Сергія Романюка, додаткова потреба витрат на оплату праці місцевих бюджетів становить близько 2 млрд. грн.
За матеріалами:
Освіта
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас