Взуттєва мережа "Монарх" масово закриває магазини - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Взуттєва мережа "Монарх" масово закриває магазини - ЗМІ

Фондовий ринок
8387
Мережа магазинів взуття “Монарх” масово закриває свої торгові точки. На початок поточного року їх було близько 90, а до листопада залишиться лише 20.
При цьому є ймовірність, що мережа покине український ринок взагалі. За даними джерел газети “Капітал”, у компанії не вистачає грошей для ведення бізнесу й існує заборгованість з оренди приміщень.
У “Монарху” інформацію про закриття магазинів не прокоментували. При цьому видання відзначає, що ще на початку року компанія оголосила курс на оптимізацію бізнесу і закриття найменш рентабельних магазинів. Правда, тоді говорилося про закриття всього 25 торгових точок. Рітейлер також відмовився від розвитку франшизи від американської мережі Steve Madden і закрив всі п’ять франчайзингових магазинів.
Проблеми мережі експерти пов’язують із загальним падінням продажів на ринку – у січні-жовтні вони були на 20% нижче в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Крім того, останнім часом збільшується конкуренція на взуттєвому ринку. Тільки в останні два роки в Україну прийшли дві російські мережі дешевого взуття Сentro і Kari, в нинішньому – Fabs.
Нагадаємо, “Монарх” є однією з найстаріших взуттєвих мереж в СНД. Компанія була створена в Росії в 1990 році як спільне радянсько-канадське підприємство з виробництва взуття. В даний час вона представлена ​​більш ніж в 30 містах України і близько 20 містах Росії.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас