Нові "папереднікі": у колосальних затримках з соцвиплат винні Королевська та Колобов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові "папереднікі": у колосальних затримках з соцвиплат винні Королевська та Колобов

Казна та Політика
3663
В Україні були затримки соціальних виплат деяким категоріям населення.
Про це заявив прем’єр-міністр Микола Азаров на засіданні Кабміну.
“На жаль, були випадки затримок виплат окремим категоріям. І за це ми повинні вибачитися перед людьми. Але висновки зроблено і проблем надалі не повинно бути. Питання інших видів виплат із соціальних фондів також буде вирішено. За це персональну відповідальність несуть міністр соціальної політики Королевська та міністр фінансів Колобов”, – сказав він.
За словами прем’єра, влада вже повністю розрахувалася за вересень по страхових виплатах: по вагітності та пологах; щомісячним і одноразовим страховим виплатам потерпілим на виробництві та членам їх сімей; витратам на медичний, спеціальний догляд за інвалідами.
При цьому Азаров повідомив, що за 9 місяців поточного року соціальні видатки із загального фонду державного бюджету профінансовано в сумі понад 213 мільярдів гривень, що на 12% більше (або на 24 мільярди гривень) порівняно з відповідним періодом минулого року.
“Гарантовано, що так буде і далі: соціальні витрати бюджету та виплата заробітної плати будуть фінансуватися безумовно”, – пообіцяв він.
За словами Азарова, приміром розмір пенсійних виплат у поточному році склав 187 млрд грн, що на 15 млрд грн більше, ніж минулого.
“Цього року кожен пенсіонер отримав щонайменше на тисячу гривень більше за 10 місяців, ніж торік. Кількість людей, які отримують пенсію в розмірі до 1000 гривень за три роки зменшилася в 4 рази – приблизно з 10 мільйонів чоловік до 2,5 мільйонів чоловік”, – запевнив він.
Нагадаємо, раніше з’явилася інформація, що українцям масово затримують виплату декретних та лікарняних. Зі скаргами на невиплату в «Сегодня» зверталися не тільки безробітні та молоді мами, що знаходяться в декреті, але й ті, хто трудиться – наприклад, працівники міського транспорту та комунальних служб.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас