Російські банки розкриють США дані американських клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські банки розкриють США дані американських клієнтів

Світ
419
Росія погодиться розкривати інформацію про вклади громадян США в російських банках. Про це в номері від 23 жовтня пише газета «Ведомости» з посиланням на чернетку угоди між двома державами.
При цьому в документі відсутні згадки американського закону FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act). Відмова Москви від використання в договорі відсилань до законодавства США джерела видання пов’язали з політичними причинами.
Російські банки будуть розкривати інформацію Федеральній податковій службі (ФПС). Для визначення громадянства клієнтів планується використовувати сім параметрів. У їх число увійдуть резидентство, місце народження, часті перекази коштів в США і ряд інших ознак. Моніторинг буде вестися для рахунків більше 50 тисяч доларів, страхових рахунків більше 250 тисяч доларів, а для рахунків понад мільйон доларів будуть передбачені більш жорсткі норми звітності.
У тому випадку, якщо Росія до липня 2014 роки не схвалить податковий договір з США, російським банкам доведеться або платити 30-відсотковий штраф з будь-яких платежів, проведених через юрисдикцію США, або порушувати російське законодавство про розкриття особистих даних.
FATCA почне діяти з кінця березня 2015 року. Всі фінансові організації світу раз на рік будуть зобов’язані відправляти у службу доходів США (IRS) дані про своїх клієнтів зі Сполучених Штатів. До 1 липня 2014 банки повинні приєднатися до FATCA. В іншому випадку США почнуть штрафувати фінорганізації.
Альтернативним варіантом для банків є розкриття інформації власним податківцям, які потім передадуть відомості своїм американським колегам. Для цього необхідне підписання угоди з США. Вона вже укладена Великобританією, Швейцарією, Мексикою, Японією, Німеччиною і деякими іншими державами. Частина держав вимовили собі особливі умови, зокрема відсутність посилань на закон FATCA в тексті угод.
Конгрес США схвалив FATCA в 2010 році. Початковий термін приєднання до системи був встановлений на 1 січня 2014 року, проте потім він був зміщений на півроку, необхідні банкам для адаптації до нових правил.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас