Цього року житловими програмами скористалися на 60% більше українців, ніж торік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цього року житловими програмами скористалися на 60% більше українців, ніж торік

Кредит&Депозит
413
За 9 місяців 2013 механізмами пільгового довгострокового кредитування молодих сімей та державною підтримкою для будівництва доступного житла скористалися 2163 сімей, що на 60% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це сказав голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін.
За словами Леоніда Рисухіна, за 9 місяців 2013 механізмами пільгового довгострокового кредитування молодих сімей та державної підтримки для будівництва доступного житла скористалися 2163 сімей. Це у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (тоді державною підтримкою для придбання житла скористалися 1349 сімей) на 60% більше.
Станом на 1 жовтня 2013, в рамках реалізації програм Фонду, введено в експлуатацію 33 житлових будинки у різних регіонах України, в яких 1080 квартир отримали сім’ї-учасники програм Фонду. Показово, що за житловими програмами протягом 9 місяців поточного року освоєно 168,02 млн. грн. коштів державного та 20,84 млн. грн. місцевих бюджетів. При цьому в рамках житлових програм в будівельну галузь залучено додатково 310,6 млн. грн. кредитних ресурсів комерційних банків і 319,3 млн. грн. власних внесків громадян. Таким чином, в рамках житлових програм, які реалізує Фонд, в будівельну галузь в 2013 році вже залучено 818,5 млн. грн.
“До кінця 2013 року кількість сімей, які придбали житло за допомогою держави, перевищить показники минулого року. Серед цих сімей переважну більшість становлять молоді громадяни. Виконання затвердженої Президентом України Стратегії розвитку державної молодіжної політики на період до 2020 року, безумовно, збільшить кількість молодих громадян, які придбають власне житло за підтримки держави”, – підкреслив Голова правління Фонду.
Нагадаємо, зараз в Україні найбільшою популярністю користуються дві державні програми забезпечення населення житлом “Здешевлення вартості іпотечних кредитів для населення” та “Доступне житло: 70 на 30”. Найбільшим учасником програм експерти вважають ХК “Київміськбуд” – від початку впровадження програм Холдинг реалізував восьму частину від загальної кількості квартир, переданих у рамках програм по всій Україні.
“Зараз ми здали вже 967 квартир за цими програмами (“Здешевлення вартості іпотечних кредитів для населення” та “Доступне житло: 70 на 30” – Ред. ) загальною площею 72 тис. кв. м. Але це не кінцева цифра, за умови збільшення попиту на такі квартири, ми готові збільшувати і їх кількість”, – зазначив президент “Київміськбуду” Ігор Кушнір.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас