Берлусконі на два роки заборонили займати державні пости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі на два роки заборонили займати державні пости

Світ
218
Міланський суд заборонив колишньому главі італійського уряду Сильвіо Берлусконі займати державні посади протягом наступних двох років. Про це повідомили в суботу, 19 жовтня.
Берлусконі має право оскаржити це рішення у вищій інстанції. Крім того, постанова суду щодо цього не зможе вступити в силу без схвалення з боку верхньої палати італійського парламенту, членом якої зараз є політик.
Рішення суду пов’язане зі справою про податкові махінації контрольованого Берлусконі холдингу Mediaset, в рамках якого політика в жовтні 2012 року засудили до чотирьох років в’язниці і штрафу в десять мільйонів євро. Тоді міланський суд також заборонив політику обіймати державні посади протягом п’яти років, однак згодом верховний суд постановив, що в цій частині покарання слід переглянути.
Раніше італійська влада вже скоротила політику термін реального позбавлення волі. Завдяки закону про амністію від 2006 року він знизився з чотирьох років до одного року. При цьому не виключено, що відбувати його колишній прем’єр через свій вік буде не у в’язниці, а під домашнім арештом.
Прокуратура вважала Берлусконі відповідальним за створення в його медіахолдингу механізму купівлі прав на американські фільми, який дозволяв уникати сплати податків з таких угод. За версією держобвинувачення, в результаті італійський бюджет в 2002 і 2003 роках недоотримав близько семи мільйонів євро.
Берлусконі проходив у якості обвинуваченого ще у двох кримінальних справах, пов’язаних з ухиленням від податків. Обидва вони були закриті через закінчення терміну давності. У той же час політик уже визнаний винним в оплаті послуг неповнолітньої повії і в організації витоку поліцейської інформації про прослуховування його політичних опонентів. У силу жодне з цих рішень поки не вступило, оскільки обидва вони оскаржені політиком в апеляційних інстанціях.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас