Аферисти в Києві за один день здали в оренду чужу квартиру 8 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аферисти в Києві за один день здали в оренду чужу квартиру 8 разів

Кримінал
2153
Прокуратура Шевченківського району Києва направила до суду обвинувальний акт відносно двох чоловіків, які за підробленими документами здавали в оренду чужі квартири, присвоївши таким чином майже 180 тис. грн. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Шевченківського району міста Києва.
Зараз, за повідомленням, вже встановлено, що аферу з орендою нерухомості в 2012 році організували двоє мешканців Київської області.
Чоловіки орендували квартири в різних районах столиці на строк від одного до двох місяців. За цей час зловмисники встигали розмістити в мережі Інтернет оголошення про здачу в оренду житла і знайти потенційних клієнтів.
Надалі, представляючись власником квартири і брокером з нерухомості зловмисники здавали одне і те ж приміщення різним громадянам, отримуючи від кожного з них передоплату. Так, тільки в одному з випадків зловмисники змогли за добу 8 разів здати однокімнатну квартиру на вул. Ольжича, збагатившись на майже 90 тис. гривень. Крім того, як з’ясувалося, під час цієї афери один із зловмисників вчинив крадіжку, винісши з орендованого приміщення всю побутову техніку.
У цілому ж від дій шахраїв постраждала 21 людина. Люди втратили більше 180 тис. гривень. Зараз чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство ), ч. 3 та 4 ст. 358 КК України (використання підроблених документів) та ч. 2 ст. 185 КК України (крадіжка).
За рішенням суду одного з фігурантів справи обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, іншому співучаснику – у вигляді застави у розмірі 24 тис. грн.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас