Дивний факт: кількість користувачів легального платного контенту в Рунеті складає 8 млн чол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дивний факт: кількість користувачів легального платного контенту в Рунеті складає 8 млн чол.

Світ
509
У рунеті нараховується близько 160 піратських сайтів, які серйозно турбують авторське співтовариство, з них великою популярністю користуються лише десять. Про це повідомив журналістам заступник голови Мінкомзв’язку РФ Олексій Волін.
“За великим рахунком є 160 піратських сайтів, реально хвилюють індустрію, з них реальний трафік – на десяти”, – сказав заступник міністра. За його словами, блокувати торрент-трекери і “відверто піратські сайти” планується так само, як і порнографічні – цілком, а не по окремих сторінках.
“Є сумлінні сайти і сумлінні власники, до яких на окремих відгалуженнях вклинюються люди і розміщують там заборонений або небезпечний контент. Коли мова йде про такого роду речі, ми виробляємо блокування через URL (блокування окремих сторінок – прим. ІТАРТАСС), – пояснив Волін. – Але є окремі спеціалізовані, цілком порнографічні сайти, вони блокуються за IP”. Той же принцип буде дотримуватися і щодо торрентів і сайтів, що займаються відвертим піратством. “Ми не будемо їх блокувати з якихось окремих речей, ми їх будемо закривати по “IP-адресі”, цілком”, – сказав Волин.
За словами Воліна, кількість користувачів легального платного контенту в рунеті оцінюється в 8 млн чоловік. “Це люди, які платять гроші за легальний контент, який вони набувають в інтернеті. Це ті користувачі, які є одним із драйверів зростання інтернет-економіки”, – зазначив заступник міністра, підкресливши, що “8 мільйонів людей – це теж цілком пристойний показник”.
Волін підкреслив, що інтернет часто називають “піратською, чорною зоною”, де люди не хочуть ні за що платити. “Люди в інтернеті готові платити, особливо коли контент зручний, його можна отримати і він коштує нормальних грошей”, – упевнений заступник голови Мінкомзв’язку.
Статистика.
За даними дослідження Російської асоціації електронних комунікацій та Вищої школи економіки, обсяг ринку цифрового контента в інтернеті в 2012 році склав 5,07 млрд рублів, що на 32% вище показників 2011 року. Експерти прогнозують зростання цього сегмента в 2013 році на рівні 28%, проте деякі аналітики побоюються, що набувший чинності 1 серпня “антипіратський” закон може уповільнити розвиток цього ринку. За словами Воліна, в інтернет-залежних індустріях генерується 5 трлн рублів, і в них працює 5 млн осіб.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас