Банки знайшли заміну Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки знайшли заміну Bloomberg

Валюта
1129
Найбільші світові банки запустили нову мережу для обміну професійною інформацією і повідомленнями. Вона об’єднала вже існуючі системи фінансових організацій і в перспективі дозволить замінити дорогий термінал Bloomberg, вважають деякі аналітики.
Новий месенджер, розроблений британською компанією Markit, почав свою роботу в понеділок. Незважаючи на велику кількість різних безкоштовних програм з обміну повідомленнями, цей ресурс відрізняється від існуючих. Нова, більш відкрита і менш дорога платформа об’єднає вже існуючі внутрішні системи обміну повідомленнями Thomson Reuters, Goldman Sachs, Deutsche Bank, Citigroup, Barclays, JP Morgan та інші. Платформи банків не зникнуть, а будуть інтегровані в одну. Markit дозволить користувачам пересилати повідомлення, використовувати кімнати з текстовими і відеочатами, обмінюватися документами. Крім цього банки скоротять витрати, що збільшуються, на IT.
Зараз більшість трейдерів і банкірів для спілкування використовують термінал Bloomberg. При цьому для деяких банків обмін миттєвими повідомленнями – одна з головних причин, черз яку купувалися ці системи. Вартість одного терміналу Bloomberg становить близько 20 тис. дол. Через таку високу ціну система навіть отримала прізвисько “дуже дорогий Facebook”.
Кількість працівників банків, що входять в першу десятку, становить близько 1 млн осіб, в той час як терміналів Bloomberg у світі – близько 315 тис. “Деякі великі банки платять занадто багато за обмін повідомленнями. Тепер вони кажуть: “Ми витрачаємо 120 млн дол на Bloomberg. Пора знизити витрати”, – пояснило The Financial Times одне з джерел. Bloomberg раніше цього року зазнав критики з боку Goldman Sachs. Компанія звинуватила журналістів агентства в тому, що у них був доступ до конфіденційної інформації банків. Проте незалежне розслідування Promontory Financial Group і Hogan Lovells показало, що масштабного зловживання не було, а мова йде всього про два подібних випадки.
Банки, що підписали угоду, будуть платити єдиний внесок за використання системи (його розмір поки не називається), в той час як кількість співробітників, яку можна до неї підключити, нічим не обмежена. Крім цього банки збережуть контроль над інформацією з чатів і власними заходами безпеки.
Markit і Thomson Reuters почали вести переговори про створення нової системи ще наприкінці минулого року. У Thomson Reuters вже існує свій месенджер Eikon, яким користуються більше 200 тис. чоловік в 70 країнах. Сервіс буде інтегрований в систему Markit. Зараз компанія веде переговори з інституційними інвесторами, хедж-фондами і пенсійними фондами.
“Це не заміна Bloomberg. Наш сервіс дає можливість спілкуватися людям з різних компаній, у кого немає доступу до таких дорогих каналів зв’язку”, – сказав гендиректор Markit Ленс Уггла в інтерв’ю The Wall Street Journal.
Однак Markit не єдина компанія, яка хоче відхопити “шматок пирога” у Bloomberg. Видавець The Wall Street Journal компанія Dow Jones, конкуруюча з Thomson Reuters і Bloomberg в області бізнес-новин, також розробляє чат для трейдерів в якості сервісу для інституціональних клієнтів.
За матеріалами:
РБК daily
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас