Подкаст 63: Казначейські векселі - "милиці" для підтримки бюджету України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
БІЗНЕС

Подкаст 63: Казначейські векселі - "милиці" для підтримки бюджету України

1475
Бюджетна криза в США і нові правила розрахунку казначейськими векселями від українського Кабміну – про це у свіжому випуску подкастів на FINANCE.UA.
Ведучі Марічка та Стас не оминули цього разу увагою гарячу тему – 1 жовтня США так і не змогли ухвалити бюджет на наступний рік. Проблема лежить, як завжди, в політичній площині. Контрольована республіканцями палата представників наполягала на включенні до бюджетного законопроекту пункту про скасування або перенесення реформи охорони здоров’я від Обами. Сенат, де однопартійцям президента – демократам – належить більшість, відхилив всі ці поправки.
Наразі світові економічні експерти висувають різноманітні прогнози щодо подальшого розвитку подій. Один із варіантів, який лунає дедалі частіше – на Сполучені штати чекає дефолт.
“Наслідки описуються як катастрофічні. Насправді все залежить від того, в якому вигляді цей дефолт відбудеться, якщо він відбудеться. І тут “якщо” є ключовим словом”, – зауважив Стас. Більш детально, за яких умов у Штатах спрацюватиме найгірший сценарій – слухайте у подкасті.
Також ведучі обговорили законопроект від Кабміну, основна мета якого – дозволити розраховуватися за бюджетною заборгованістю 2013 фінансовими казначейськими векселями.
“Не потрібно і демонізувати цей інструмент, але він і не вказує на якісь позитивні зрушення у державі. Казначейські векселя – певна допомога для бюджету, як милиці. Вони можуть зіграти позитивну роль. Ми розуміємо, що існують проблеми з бюджетом, нема того росту доходів, на який розраховував уряд, дефіцит бюджету набагато більший, ніж був запланований. І з цим щось потрібно робити. Зрозуміло, що необхідні рішення на рівні не наслідків, а власне проблем. Треба старатись збільшувати доходи і зменшувати видатки. У нашої держави ще є резерв, щоб попрацювати над ефективністю державних видатків”, – зазначив Станіслав.
Хронометраж випуску:
01:45 – Бюджетна криза в США: хто винен і які шляхи виходу з неї?
27:35 – Кабмін хоче віддати бюджетні борги векселями – щоб зменшити зростання дефіциту бюджету-2013
Цей випуск – останній для ведучих у цьому складі, тому надалі слідкуйте за оголошеннями на сайті та Форумі!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас