Земля в Україні повинна стати товаром - Янукович — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Земля в Україні повинна стати товаром - Янукович

Аграрний ринок
2923
Щоб досягти максимально ефективного використання агропотенціалу, земля в Україні повинна стати товаром. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на відкритті Міжнародного інвестиційного форуму в Кіровограді.
Україна вийшла на завершальний етап земельної реформи, суть якого полягає у введенні земель сільськогосподарського призначення в економічний оборот і законодавчому врегулюванні ринку землі. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на відкритті Міжнародного інвестиційного форуму в Кіровограді.
За його словами, це має забезпечити вирішення ряду проблем, головними з яких є усунення зі сфери земельних відносин недобросовісних схем, обмеження концентрації землі у приватній власності і в господарському обороті на основі оренди, зупинка монополізації агрохолдингів, захист здорової конкуренції.
“Прийнятий Закон “Про державний земельний кадастр” започаткував створення сучасної автоматизованої системи кадастру, що стане інструментом гарантування прав власників і землекористувачів”, – підкреслив Президент. За його словами, побудова кадастрової комп’ютерної системи дозволяє істотно скоротити терміни проведення операцій з землею, значно знизити рівень корупції, зменшити витрати громадян, підвищити гарантії прав власності на землю.
“Нам потрібно завершити земельну реформу, яка триває вже понад 20 років. Наша позиція послідовна – щоб домогтися максимально ефективного використання агропотенціалу, земля в Україні повинна стати товаром”, – підкреслив Віктор Янукович.
За словами Президента, нове земельне законодавство покликане не тільки регламентувати ринкові земельні відносини, а й направити їх на економічний і соціальний розвиток села.
Глава держави висловив переконання, що прийняття Закону “Про грунти та їх родючість» сприятиме забезпеченню збалансованого раціонального землекористування, а також підвищенню родючості українських чорноземів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас