У Лондоні гряде "битва" за 2 млрд дол між 3 найбагатшими українцями - Financial Times — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Лондоні гряде "битва" за 2 млрд дол між 3 найбагатшими українцями - Financial Times

Світ
4669
У 2012 році, коли Борис Березовський програв тяжбу Роману Абрамовичу, деякі експерти очікували, що олігархи надалі остерігатимуться регулювати свої суперечки в лондонських судах, пише The Financial Times.
Але на цьому тижні у Високому суді Лондона загострилася “юридична битва” за 2 млрд доларів між трьома найбагатшими мешканцями України. Буму судових розглядів за участю магнатів з колишнього СРСР немає і не передбачається кінця.
Як зазначає InoPressa.ru, Віктор Пінчук судиться з Геннадієм Боголюбовим та Ігорем Коломойським. Як очікується, судовий процес почнеться наступного року, головний об’єкт спору – акції українського КЗРК і нібито упущені дивіденди.
“Серед інших справ, що знаходяться на розгляді Високого суду, – суперечка між українськими бізнесменами Костянтином Кагаловським та Олександром Альтманом, а також позови, що стосуються майна Березовського, який помер у березні.
Нещодавно суддя Карр зазначила, що іноземці склали 61% учасників справ, за якими Комерційний суд (відділення Високого суду) виніс рішення з березня 2008 по березень 2013 року. Багато з них – це вихідці з Росії, Східної Європи та Центральної Азії, які розбагатіли після розпаду СРСР.
Суддя Карр підкреслила, що Лондон приваблює іноземців як “безпечний і нейтральний форум” під наглядом незалежного суду. Крім того, англійське право, на відміну від російського, визнає усні домовленості між сторонами.
Якщо контракт регулюється англійським правом, то суперечки будуть перенесені в Лондон, зазначає Білл Баурінг, голова British Russian Law Association.
За матеріалами:
Inopressa
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас