Чим запам'ятався вівторок: у США настав "чорний вівторок", дефіцит держбюджету вдвічі перевищив показник 2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чим запам'ятався вівторок: у США настав "чорний вівторок", дефіцит держбюджету вдвічі перевищив показник 2012

1295
Чорний вівторок: у США вперше за 18 років частково припинена робота уряду
До півночі 1 жовтня 2013 за місцевим часом (7:00 за київським часом) американським законодавцям не вдалося погодити проект витрат федерального бюджету в новому фінансовому році, що означає початок процедури часткового тимчасового припинення роботи апарату (“шатдауна”) федерального уряду Сполучених Штатів. Тимчасове часткове припинення роботи держапарату оголошено в країні вперше за 18 років.
Путіна повторно висунули на Нобелівську премію миру
На думку громадських діячів, президент РФ гідний Нобелівської премії миру за участь у мирному вирішенні сирійського конфлікту, а також за миротворчу роль у Беслані і Південній Осетії. Міжнародна академія духовної єдності і співпраці висунула президента Росії Володимира Путіна на Нобелівську премію миру. “Лист до Нобелівського комітету було надіслано 16 вересня і отримано 20 вересня. Ми дуже добре знаємо, яку миротворчу роль зіграв у важких районах, особливо в Беслані, Південній Осетії, наш президент”, – повідомив президент академії Георгій Трапезников.
Дефіцит держбюджету вдвічі перевищив показник 2012 року – він досяг 34 млрд
З початку року дефіцит держбюджету склав 34,75 млрд гривень, що в 2,1 рази перевищує показник за вісім місяців 2012 року. Так, дефіцит держбюджету в серпні 2013 склав 4,48 млрд гривень порівняно з 7,53 млрд гривень в липні і 4,25 млрд гривень в червні. Водночас, згідно з даними відомства, дефіцит загального фонду держбюджету в серпні зріс порівняно з липнем на 0,18 млрд гривень – до 6,96 млрд гривень.
Екс-керівник київського банку викрав 200 млн грн
Генеральна прокуратура України звинувачує колишнього керівника одного з київських банків у незаконному заволодінні 200 мільйонами гривень. Про це заявив прокурор відділу процесуального керівництва Андрій Бєлік. “За організацію придбання суб’єктів підприємницької діяльності та заволодіння коштами банку в особливо великих розмірах до кримінальної відповідальності притягнуто одного з керівників банку, а також інших вісім осіб – директорів фіктивних підприємств, які отримали кредити”, – розповів він.
Вибори президента в 2015 році пройдуть в один тур – експерт
Політичний аналітик Павло Нусс прокоментував можливість проведення виборів президента України в 2015 році в один тур.
“Вибори президента України відбудуться в один тур. Я не стверджую, а лише припускаю таку можливість. Як показує практика, лідер в першому турі перемагає і в другому. Тому, враховуючи значну економію державних коштів, які витрачаються на проведення інших турів – вибори в один тур більш реалістична ідея. Більше того, така ініціативи існує, і активно обговорюється можливість реалізації шляхом прийняття змін виборчого законодавства в парламенті. Сумнівів, що ці зміни будуть підтримані більшістю голосів – нема»- зазначив Нусс.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас