Swedbank пішов з Росії - його ліцензія анульована — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Swedbank пішов з Росії - його ліцензія анульована

Світ
676
Центробанк анулював з 1 жовтня ліцензію “Сведбанку”, який є російською донькою шведської банківської групи Swedbank. Таким чином регулятор задовольнив клопотання кредитної організації, яка в серпні просила про анулювання своєї ліцензії, бо планує згорнути свою діяльність в Росії.
“Це фінальний крок у реалізації нашої стратегії фокусування бізнесу Swedbank в Швеції і трьох країнах Балтії. Вище керівництво Банку тепер може повністю сконцентрувати свою увагу на наших домашніх ринках”, – цитувалися в серпневому прес-релізі слова Майкла Вульфа, президента і голови правління банку.
Тоді ж “Сведбанк” попередив, що клієнти, які не встигли до анулювання ліцензії закрити свої рахунки і перевести грошові кошти в інші обслуговуючі банки, зможуть отримати їх не раніше ніж через кілька місяців після дати анулювання ліцензії в ході розрахунків банку з кредиторами в порядку ліквідаційних процедур.
У Росії Swedbank з’явився в 2004 році, коли шведська HansabankGroup, згодом змінила бренд на Swedbank, придбала “Квест-Банк”. При цьому ставку керівництво банку робило на корпоративних клієнтів, а не на роздрібні банківські послуги, хоча і заявляло про намір розвивати в Росії універсальний банківський бізнес, орієнтований на обслуговування великих компаній і приватних осіб. У 2011 році “Сведбанк” почав скорочувати активи і не розвивав бізнес останні два роки.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас