ТОП-менеджер Microsoft заявив, що більше не довіряє компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-менеджер Microsoft заявив, що більше не довіряє компанії

Особисті фінанси
1237
Після скандалів з АНБ колишній керівник з безпеки Microsoft Каспар Боуден, заявив, що більше не довіряє цій компанії. Будучи співробітником цифрового гіганта, він відав політикою безпеки в корпорації за кордоном США.
В інтерв’ю, яке Боуден дав у швейцарській Лозанні, зазначається, що він змінив свою точки зору щодо Microsoft після серії статей у Guardian з приводу програм співробітництва з АНБ США. Нагадаємо, що Боуден з 2002 по 2011 курирував безпеку інформації Microsoft за межами США.
Він запевнив, що будучи Chief Privacy Adviser в Microsoft, нічого не знав про співпрацю компанії з АНБ. Він також зазначив, що ці відомості зберігалися в таємниці не тільки від рядових співробітників компанії, але і від управлінців. Виступаючи в Лозанні, він підкреслив, що подібні практики здатні повністю дискредитувати Microsoft і позбавити держінститути довіри суспільства.
“Тепер громадськість вважає, що всі топ-менеджери або публічні люди або ті, хто працює з великими обсягами даних – це агенти АНБ. Це не так”, – вказав він. Боуден також підкреслив, що корпорації Microsoft було завдано серйозних збитків і їй тепер потрібні роки, щоб повернути довіру великих корпоративних користувачів за межами США.
Він також висловив думку, що історія зі Сноуденом і АНБ стала результатом того, що сучасне суспільство обійшло за темпами розвитку владу, і уряд, а також силові відомства тепер змушені виправдовуватися перед платниками податків, пояснюючи це їх інтересами.
Говорячи про себе, він зазначив, що після скандалу з АНБ він майже перестав використовувати стільниковий телефон, здійснюючи лише найважливіші дзвінки, а крім того особисто відмовився від продукції Microsoft, перейшовши на рішення з відкритим вихідним кодом.
У свою чергу, в прес-службі Microsoft відмовилися коментувати слова свого колишнього співробітника, але підкреслили, що компанія також виступає за прозорість роботи, додавши, що якщо того зажадає ситуація, то корпорація буде в суді захищати інформацію своїх клієнтів, навіть якщо відповідачем стане влада країни.
Нагадаємо, що про те, що лідери цифрової індустрії співпрацюють зі спецслужбами і передають їм відомості про своїх користувачів стало відомо після опублікування екс-співробітником ЦРУ Едвардом Сноуденом секретних матеріалів, які торкаються програми стеження під назвою PRISM.
У вересні 2013 року Yahoo першою повідомила, що отримала від спецслужб і уряду США більше 12000 запитів про розкриття інформації користувача. Згідно з опублікованими Facebook відомостями, соцмережа також отримала близько 12000 подібних запитів. Google і Microsoft дісталося по 8500 і 7000 запитів відповідно.
Додамо, що за даними екс-співробітника спецслужб США Едварда Сноудена, американські агентства розвідки зламали комп’ютерні мережі SWIFT, а також найбільших світових корпорацій, включаючи Google і бразильський нафтовий концерн Petrobras. Крім них, мішенню хакерських атак АНБ виявилися державні відомства ряду країн, включаючи міністерство закордонних справ Франції.
За матеріалами:
cybersecurity.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас