Volkswagen випустить ультрабюджетний автомобіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen випустить ультрабюджетний автомобіль

Фондовий ринок
1576
Голова напрямку науково-дослідних і конструкторських розробок Volkswagen Ганс-Якоб Нойссер підтвердив плани німецького концерну випустити лінійку ультрабюджетних автомобілів. Відповідні наміри керівництво компанії озвучувало і раніше, але з моменту останньої заяви на цей рахунок в Volkswagen змінився глава центру НДДКР. Ходили чутки, що концерн призупинив програму випуску гранично доступних машин.
Ультрабюджетні автомобілі Volkswagen змогли б конкурувати з належним Renault брендом Dacia, який випускає автомобілі сімейства Logan, а також з нещодавно відродженою маркою Datsun, що входить в пакет брендів Nissan.
“Ми рухаємося вперед. Поки ми не уклали ніяких домовленостей ні з ким, але це не означає, що ми повільно працюємо – просто спочатку потрібно доробити “домашнє завдання”, – розповів Нойссер.
Нойссер пояснив, що мова йде про партнерські угоди – ультрабюджетні машини VW буде випускати не поодинці. З чуток, пару Volkswagen складе китайський автогігант SAIC, разом з яким німецька компанія випускає седан VW Santana, створений на основі моделей Seat Toledo і Skoda Rapid, причому остання незабаром буде вироблятися в Росії. Santana оснащується двома видами бензинових двигунів – 90 і 110 л. с. відповідно. Існує ймовірність, що нова лінійка ультрабюджетних автомобілів VW буде базуватися на нововведенні в Китаї Santana, але офіційних повідомлень від компанії на цю тему не надходило.
Велику частину інформації про ультрабюджетну лінійку Volkswagen озвучував попередній глава НДДКР концерну Ульріх Хакенберг раніше в 2013 році. Він заявив, що доступний автомобіль від Volkswagen буде виділений в окремий бренд. Коштувати нові машини в Європі будуть близько 5,4 тис. євро – це помітно дешевше сітікара VW Up! (близько 10 тис. євро) і седана VW Jetta для китайського ринку (близько 7,5 тис. євро). Нова лінійка може включати відразу декілька типів автомобілів, таких як компактний універсал і седан, а також мінівен.
Машини будуть в першу чергу призначені для ринку Бразилії, Індії, Китаю та Росії, але згодом їх появу можна очікувати і в Європі. Точний “донор” платформи невідомий, але в VW сказали, що машину побудують з використанням старих агрегатів, і вона буде максимально простою. З міркувань економії існує ймовірність відмови від кондиціонера і подушок безпеки.
Втім, зважаючи на зростаючу стурбованість експертів щодо безпеки нових автомобілів для ринків, що розвиваються Volkswagen може включити в нову лінійку хоча б подушку безпеки водія.
Для зменшення вартості нової лінійки машин її виробництво можуть повністю розмістити в країні з дешевим виробництвом, наприклад, в тому ж Китаї. Такий крок виглядає цілком логічним – хоча б тому, що ультрабюджетні Volkswagen, найімовірніше, “обкатають” на ринку КНР, перш ніж пропонувати їх десь ще.
Машини будуть простими, але їх якість залишиться високою, запевняв журналістів Хакенберг. “Ці автомобілі потрібні не тільки для того, щоб задовольняти транспортні потреби. Вони повинні бути стильними, а їх власник повинен отримати можливість покращувати їх у міру необхідності. Господар хоче пишатися своєю машиною”, – пояснив свою думку Хакенберг.
Для китайського ринку нові автомобілі VW можуть забезпечити спеціальним діапазоном яскравих заводських варіантів забарвлення кузова, щоб сприяти залученню місцевих покупців.
“Ми не хочемо, щоб машина виглядала дешево”, – сказав Хакенберг. Чекати нову лінійку Volkswagen варто не раніше 2015 року.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас