Кількість спаму в соцмережах виросла на 355% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість спаму в соцмережах виросла на 355%

Технології&Авто
184
Середня кількість спаму, одержуваного користувачем у соціальних мережах, за перші шість місяців 2013 збільшилася на 355 відсотків у порівнянні з рівнем кінця 2012 року. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому компанією Netgate.
Згідно зібраної статистики, спамом є кожне двохсоте повідомлення, яке розповсюджується за допомогою соцмереж. При цьому, відстежити такі повідомлення і заблокувати їх набагато важче, ніж «традиційні» види спаму, поширювані через електронну пошту, – тільки 15 відсотків соціального спаму містять посилання, що веде на конкретний сайт.
Як йдеться в документі Netgate, до цих пір найпопулярнішим способом розсилки є відправка прямих повідомлень із спеціально створених для цієї мети акаунтів. На кожні сім нових акаунтів в соцмережах припадає п’ять нових спам-акаунтів. Однак поступово все більші обсяги розсилок проходять і через мобільні додатки, орієнтовані на користувачів соціальних мереж. У середині 2013 розсилкою спаму займалися вже більше п’яти відсотків подібних додатків.
Ще кілька років тому обсяг спаму розповсюджуваного через соцмережі був значно менше. У 2012 році представники Facebook заявили, що під поняття спаму потрапляють тільки 4 відсотки всіх повідомлень в соцмережі. За оцінкою сервісу мікроблогів Twitter в 2010 році кількість спаму, що розсилається користувачами, не перевищувала 1,5 відсотків усіх твітів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас