У жовтні кількість продажів на ринку нерухомості України зросте на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У жовтні кількість продажів на ринку нерухомості України зросте на 20%

Нерухомість
4007
За даними сайту DOM.ria.ua, з приходом жовтня на ринку нерухомості очікується сплеск активності і зростання числа угод. Зокрема, кількість продажів на ринку зросте на 20% в порівнянні з вереснем, або ж на 10-15% в порівнянні з жовтнем минулого року.
Причина тому – набрання чинності 1 листопада нових правил оцінки нерухомості, у зв’язку з чим багато покупців будуть поспішати закрити угоди до кінця жовтня. Схожа ситуація вже спостерігалася в липні цього року. Тоді кількість продажів нерухомості, в порівнянні з попереднім роком, і зовсім виросла на 50-60%. Однак, у підсумку вступ в силу нових правил оцінки було перенесено на листопад.
При цьому, за інформацією Ліги експертів України, загальна ситуація на ринку оціночних послуг, в порівнянні з липнем 2013, практично не змінилася. За приблизними даними, на сьогоднішній день було навчено більше 1000 оцінювачів та 180 директорів оціночних фірм. За оцінками DOM.ria.ua, це приблизно десята частина від потрібної кількості.
У зв’язку з цим, багато ріелторів сьогодні висловлюють надію на те, що Міністерство юстиції продовжить вето на вступ змін в силу до початку 2014, або ж скасує його зовсім.
Якщо ж цього не відбудеться, то з 1 листопада операції на вторинному ринку нерухомості можуть призупинитися на невизначений термін.
За матеріалами:
Dim.Ria
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас