Прощавай, армія: сьогодні в Україні розпочався останній призов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прощавай, армія: сьогодні в Україні розпочався останній призов

Особисті фінанси
1671
З 1 жовтня розпочався призов на строкову службу в Збройні Сили України, Внутрішні війська МВС та Державну спецслужбу транспорту. Це буде останній призов в армію, так як армія переходить на контрактну основу.
Як повідомили в Міноборони, останній призов громадян України на строкову службу проходитиме з зменшенням кількості призовників порівняно з попереднім призовом на 2500 чоловік.
“Це пов’язано з реформуванням армії і переходом до комплектування виключно військовослужбовцями за контрактом”, – заявив генерал-лейтенант Броніслав Жуковський.
Він зазначив, що протягом жовтня-листопада будуть призвані і направлені до війська 10 800 осіб, у тому числі: до Збройних Сил України – 5000, Внутрішніх військ МВС – 4800, Держспецтрансслужби – 1000 чоловік.
Формування команд молодого поповнення на збірних пунктах та їх відправку до військових частин планується провести в період з 7 жовтня по 22 листопада 2013 року.
Жуковський також зазначив, що цього року контракт зі Збройними силами уклало 8000 громадян, чисельність військовослужбовців за контрактом збільшилась на 5000 осіб.
“Військовослужбовцями служби за контрактом укомплектовано близько 60% посад рядового та сержантського складу. В даний час важливим завданням для нас є вдосконалення роботи з підготовки рядового і сержантського складу”, – додав генерал-лейтенант.
Раніше міністр оборони України Павло Лебедєв рапортував, що 58,3% збройних сил укомплектовані службовцями-контрактниками, а в деяких родах військ їх кількість досягла 90%.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас