Через блокування роботи Київради влітку підготовка до опалювального сезону під загрозою, - КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через блокування роботи Київради влітку підготовка до опалювального сезону під загрозою, - КМДА

Казна та Політика
391
Сьогодні в Києві стартує опалювальний сезон. Розпорядження про це підписав ще минулого тижня глава Київської міської державної адміністрації Олександр Попов. Спочатку тепло буде подано в пологові будинки, лікувальні установи, дитсадки та навчальні заклади з цілодобовим перебуванням дітей, потім – у квартири киян.
Тим часом велика ймовірність того, що найближчим часом батареї стануть теплими далеко не у всіх будинках міста. За інформацією джерел у КМДА, зараз керівництво столиці відчайдушно шукає кошти, щоб підготувати мережі до включення.
Як повідомило джерело, проблема виникла через тривале блокування роботи Київради влітку. “Влітку в буквальному сенсі слова фізично не змогли профінансувати всі роботи з підготовки до опалювального сезону. Київрада не працювала”, – зазначив співрозмовник.
Його слова про погані справи з інженерними мережами побічно підтвердила секретар Київради Галина Герега.
“Ми повинні в найкоротші терміни завершити підготовку міста до опалювального сезону. Необхідно виділити гроші на завершення будівництва та реконструкцію цілої низки об’єктів інженерної інфраструктури: колекторів, котелень, транспортних вузлів. Київська держадміністрація підготувала пропозиції щодо внесення відповідних змін до програми соціально-економічного розвитку, які ми плануємо розглянути на пленарному засіданні 2 жовтня. Згідно із законодавством перерозподілити ці кошти можна виключно рішенням Київради”, – зазначила Герега.
Відзначається, що ще більші проблеми у керівництва міста виникнуть, якщо опозиції вдасться заблокувати роботу Київради 2 жовтня, коли депутати повинні затвердити фінансування для “латання” труб у будинках киян. Нагадаємо, що “Батьківщина” і “Свобода” вже оголосили про відповідні плани.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас