Ні пробкам: ДАІ пропонує ввести плату за в'їзд до центру Києва в денний час — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ні пробкам: ДАІ пропонує ввести плату за в'їзд до центру Києва в денний час

Світ
1073
Столична Державна автоінспекція пропонує ввести платний в’їзд у центральну частину міста у денний час доби. Про це повідомили в прес-службі ГУМВС України в Києві.
Головне управління МВС у Києві звернулося до голови Київської міської держадміністрації Олександра Попова з пропозиціями, які дозволять взимку уникнути тієї ситуації, яка виникала раніше, коли були серйозні затори і люди не могли дістатися додому.
“Одним із проблемних питань виникнення заторів на вулицях в центральній частині столиці є облаштування зон платного паркування на проїзній частині з заняттям однієї смуги руху. Враховуючи позитивний досвід європейських країн, Державтоінспекція Києва запропонувала облаштовувати парковки на газонах, на яких передбачається встановлення міцних газонних решіток, які надійно захистять газони від коліс транспортних засобів. Можна створювати парковки за рахунок тротуарів у місцях, де це не буде заважати руху пішоходів”, – йдеться у зверненні.
Крім того, столична ДАІ пропонує почати платний в’їзд у центральну частину міста у денний час доби. При цьому створити перехоплюючі паркінги на кінцевих станціях метрополітену.
“Важливо також вирішити питання про відновлення евакуації транспортних засобів, водії яких порушують Правила дорожнього руху в частині зупинки і стоянки”, – йдеться в повідомленні.
У своєму зверненні до мера Києва керівник Головного управління міліції столиці Валерій Коряк висловив упевненість в тому, що представлені пропозиції щодо рішення проблем в частині дорожнього руху в місті Києві будуть найближчим часом вивчені Департаментом транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), у зв’язку з чим будуть переглянуті місця розташування парковок у центральній частині Києва та прийнято рішення про їх перенесення за межі проїжджої частини вулиць у зимовий період.
“Як кажуть, ще не відгриміли осінні грози, а ми вже про зимові замети думаємо. І це правильно, адже сувора пора не за горами. І поки погодні умови не ускладнилися, потрібно вжити всіх можливих заходів для того, щоб торішній дорожній колапс не повторився”, – зазначив Коряк.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас