Пошуковик змінили: Google тепер шукає не за словами, а за змістом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пошуковик змінили: Google тепер шукає не за словами, а за змістом

Технології&Авто
3152
Google Inc., якій належить найпопулярніший пошуковик світу, в четвер оголосила про одну з найбільш масштабних змін алгоритму пошуку в своїй історії, яке дозволить обробляти складніші пошукові запити, пише The New York Times.
За даними видання, зміни формули пошуку будуть найбільш значущими з 2000 року і торкнуться близько 90% всіх запитів. Якщо спочатку Google шукав збіги ключових слів, то тепер його метою стане розуміння смислів і взаємозв’язків в ході пошуку.
Оголошення про перехід на новий алгоритм Hummingbird (“Колібрі”) було приурочено до 15-ї річниці пошуковика. Сам захід пройшов у тому самому гаражі, який творці Google орендували, коли тільки починали шлях до успіху.
До подальшого вдосконалення Google підштовхнули користувачі, які не тільки створюють все більш довгі і витончені запити, але і все частіше використовують голосовий набір при пошуку з мобільних телефонів, відзначили топ-менеджери компанії.
“Вони сказали: “А давайте виймемо і повністю замінимо двигун в автомобілі 1950-х років. Сказати по справедливості, суспільство, схоже, навіть не помітило, що Google на повній швидкості вирвала двигун і замінила його чимось іншим”, – заявив творець і редактор галузевого блогу Search Engine Land Денні Саллівен.
Самі зміни, як виявилося, були внесені ще місяць тому. Google розкрила мало деталей про роботу нового алгоритму.
Раніше на цьому тижні Google додала можливість пошуку постів в соціальній мережі Google+ з використанням хештегів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас