Кінець шоколадної блокади: схему повернення Roshen на російський ринок погодили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінець шоколадної блокади: схему повернення Roshen на російський ринок погодили

Аграрний ринок
1548
Росія домовилася з Україною про процедуру повернення продукції кондитерської компанії Roshen на російський ринок. Про це повідомляє заступник міністра аграрної політики України Івана Бісюка. За його словами, Росспоживнагляд офіційно повідомив Київ про те, як вирішуватиметься дане питання.
Бісюк заявив, що процедура займе три етапи. Перші два українською стороною вже виконані: вона надала інформацію по кожному переробному підприємству, яке виробляє цю продукцію, і всю необхідну законодавчу базу. Тепер у Києві чекають інспекторів для перевірки цих підприємств.
Дати остаточний прогноз щодо того, коли цукерки повернуться на прилавки російських магазинів, Бісюк відмовився. Він, однак, висловив надію, що це відбудеться «найближчим часом».
Компанія Roshen раніше заявляла, що зацікавлена в якомога швидшому врегулюванні ситуації. Українська фірма заявляла, що готова прийняти перевіряючу інспекцію на будь-яку з своїх українських фабрик.
Продаж кондитерської продукції української компанії Roshen заборонено в Росії з 29 липня 2013 року, коли Росспоживнагляд виявив в цукерках підвищений вміст бензопірену. Згодом Геннадій Онищенко заявив, що процес повернення українських цукерок на російський ринок може затягнутися на кілька років.
Однак відповідальні відомства інших країн СНД – Казахстану, Киргизії, Таджикистану і Молдови – після введення заборони провели власні перевірки цукерок, які не виявили порушень. 29 серпня з такою ж заявою виступила Державна служба з безпеки продуктів харчування Вірменії, що не виявила бензопірен в українській кондитерській продукції.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас