Turkish Airlines хоче орендувати вантажний термінал F аеропорту "Бориспіль" - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Turkish Airlines хоче орендувати вантажний термінал F аеропорту "Бориспіль" - міністр

Казна та Політика
726
Пасажирський термінал “F” державного міжнародного аеропорту “Бориспіль” в 2014 році може стати вантажним, повідомив міністр інфраструктури України Володимир Козак на брифінгу в Києві в четвер.
“Термінал “F” спочатку планувався як вантажний, там сильна підлога, яка може забезпечити повністю перевезення вантажів” – сказав він.
За словами міністра, в ДМА “Бориспіль” щорічно спостерігається збільшення вантажоперевезень.
“У нас сьогодні дуже багато пропозицій, в першу чергу, від компанії Turkish Airlines, і якщо ми такий термінал відкриємо, то буде велике завантаження, і вони готові навіть брати в оренду будь-яку його частину” – зазначив Козак.
Як повідомлялося з посиланням на заступника генерального директора ДМА “Бориспіль” з виробництва Сергія Гомболевського, термінал “F”, який зараз обслуговує чартери і лоу-кости, планується законсервувати. Розглядається ряд концепцій, зокрема, переформатування його у вантажний комплекс.
Заступник гендиректора зазначив, що термінал “F” на даний час не завантажений, з нього виконується три-чотири, іноді вісім рейсів на день. Однак, у разі входження України в єдиний авіапростір з ЄС, кількість лоу-кост авіакомпаній в аеропорту може значно збільшитися, і тоді термінал “F” зможе знадобитися як термінал для обслуговування пасажирських рейсів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас