Судан накрила хвиля насилля: у бунтівну столицю введені війська — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Судан накрила хвиля насилля: у бунтівну столицю введені війська

Світ
968
Суданська влада ввела в столицю країни Хартум армійські підрозділи, які розміщені біля автозаправних станцій, військових об’єктів і важливих об’єктів інфраструктури, а також біля президентського палацу.
Війська були введені на тлі заворушень, що тривають вже кілька днів у столиці та інших містах країни. Заворушення почалися після майже дворазового зростання цін на бензин, викликаного скасуванням державних субсидій.
Днем раніше демонстранти розграбували і підпалили два десятки АЗС, заблокували шосе зі столиці в аеропорт, а також влаштували погроми, пошкодивши машини, магазини, приватні будинки і поліцейські дільниці. У ході зіткнень з поліцією було вбито не менше 30 осіб, десятки отримали поранення. Лікарі місцевих лікарень стверджують, що у багатьох потерпілих були зафіксовані вогнепальні поранення.
Як повідомляє Agence France-Presse, в країні припинили роботу школи, був відключений інтернет. Уряд звинувачує в ескалації насильства якісь сили, які заздалегідь спланували погроми.
Економіка Судану, що переживала підйом на тлі високих цін на нафту, після відділення Південного Судану в 2011 році переживає кризу, оскільки три чверті нафтових запасів залишилися на півдні. Як повідомляє BBC News, в цих умовах уряд наполягає на скороченні держвидатків і скасування субсидій, оскільки в іншому випадку країні загрожує «економічний колапс».
Президент Судану Омар аль-Башир, який збирався на цьому тижні прийняти участь у роботі Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку, на тлі заворушень скасував цей візит.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас