Власників "гумових" квартир у Москві зобов'яжуть платити 15 дол. на добу за кожного мігранта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власників "гумових" квартир у Москві зобов'яжуть платити 15 дол. на добу за кожного мігранта

Нерухомість
568
Глава Федеральної служби РФ з контролю за обігом наркотиків (ФСКН) Віктор Іванов запропонував обкласти високими податками власників так званих гумових квартир, які надають мігрантам право реєстрації.
Нерідко в таких квартирах одночасно реєструється по декілька сотень мігрантів з ближнього і далекого зарубіжжя. Відомий випадок, коли в Москві в районі Біберево у двокімнатній квартирі площею 44,7 квадратних метра було зареєстровано 333 мігранта з країн Середньої Азії.
У 2011 році в Московській області було виявлено 140 “гумових” квартир, де були зареєстровані 16 тисяч осіб. А “найгумовіший” будинок був знайдений в Краснодарському краї – там було зареєстровано 80 тисяч осіб.
Тому глава Держнаркоконтролю і запропонував зобов’язати власників таких квартир і будинків платити державі податок у 500 рублів на добу за кожного проживаючого чи зареєстрованого в них мігранта.
“В умовах проживання та реєстрації абсолютної більшості іноземних мігрантів в “гумових” квартирах з метою упорядкування та контролю законодавчо ввести поставлений податок для власника чи відповідального квартиронаймача в розмірі 500 рублів на добу за кожного іноземного мігранта”, – заявив Іванов на спільній колегії ФСКН і Росфінмоніторингу .
За його словами, дана міра принесе бюджету близько 1,5 трильйона рублів і допоможе боротися з порушенням міграційного законодавства, повідомляє “Інтерфакс”.
“По суті, власники цих квартир, в яких живуть мігранти, надають готельні послуги, тому тут все логічно”, – сказав глава ФСКН.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас