Найпотужніша повінь в Таїланді: понад 600 тис. постраждалих, 4025 населених пунктів затоплено (ВІДЕО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найпотужніша повінь в Таїланді: понад 600 тис. постраждалих, 4025 населених пунктів затоплено (ВІДЕО)

Світ
1904
У Таїланді від повені постраждали 4025 населених пунктів у 21 районі на північному сході і в центрі країни. Жертвами стали більше 600 тисяч осіб, четверо загинули. Жителі деяких районів були евакуйовані. Зараз влада намагається оцінити масштаб лиха.
Зливові дощі, які стали причиною катастрофи, триватимуть до суботи. Затоплено кілька автодоріг, рух поїздів по деяких напрямках затримується.
Тим часом, влада Таїланду заявила, що ситуація під контролем, паніка роздута засобами масової інформації, а повінь приблизно в два рази слабкіша рівня 2011 року.
Депутат парламенту країни Плодпрасоп Сурасваді, керуючий боротьбою зі стихією, розповів, що основні дамби тримають удар. Прем’єр-міністр Таїланду Йінглак Чинават дала вказівки військовим підрозділам по всій країні допомагати постраждалим від потопу місцевим жителям, пише The Natinon.
Влада з жахом згадує повінь 2011 року, коли було затоплено 10 промислових об’єктів і мільйони домашніх господарств, а збиток склав 375 мільярдів батів. Уряд запевняє, що такої ситуації більше не повториться.
Керівники великих промислових підприємств поки спокійні, оскільки готові до складання дамби і тимчасові захисні конструкції є на кількох значних об’єктах і можуть бути перекинуті в ті промислові зони, яким загрожує безпосередня небезпека.
Ситуацію не визнає катастрофічною і державний фонд страхування на випадок стихійних лих, заснований після позаторішньої повені. Фонд виплатить компенсацію, якщо державний збиток складе більше п’яти мільярдів батів, або будуть визнані потерпілими понад два мільйони осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас