Наповнюючи казну: Міндоходів зібрало з українців 50 млрд грн податку на доходи за 8 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наповнюючи казну: Міндоходів зібрало з українців 50 млрд грн податку на доходи за 8 місяців

Казна та Політика
688
Обсяг платежів з податку на доходи фізичних осіб у січні-серпні поточного року становив 46,5 мільярдів гривень. Про це повідомили в прес-службі Міністерства доходів і зборів України.
При цьому прес-служба не навела порівняльних даних з аналогічними показниками 2012 року.
Загальний обсяг податків і зборів, сплачених фізособами з початку року, склав 50,4 млрд грн, що на 4 млрд грн більше аналогічного показника 2012 року.
“Крім того, фізособи-підприємці сплатили 560,3 млн грн податку на додану вартість, що на 12 млн грн більше аналогічного показника минулого року”, – йдеться в повідомленні.
Обсяг платежів з єдиного податку склав 3,3 млрд грн, що на 1 млрд грн більше показника минулого року. “Така результативність стала можливою завдяки заходам, спрямованим на виявлення платників податків, які здійснюють виплату зарплат у “конвертах”, а також на попередження і знищення схем ухилення від сплати податків”, – зазначили в Міндоходов.
Нагадаємо, за оперативними даними Державного казначейства, обсяг надходжень до бюджету за підсумками 8 місяців року склав близько 217 млрд грн. У Міндоходів відзначають, що збір податкових та митних надходжень до державного бюджету відповідає загальному стану української економіки та динаміці макропоказників.
Пенсійний фонд України за 8 місяців 2013 зібрав 123 млрд грн платежів з єдиного соціального внеску, що на 0,8% більше плану надходжень і на 6,5% більше показника січня-серпня 2012 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас