У Криму зібралися будувати дороги з цементу - вони краще за асфальт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму зібралися будувати дороги з цементу - вони краще за асфальт

Казна та Політика
2239
У Криму розглядають можливість будівництва цементобетонних доріг. Мова про це йшла на круглому столі за участю фахівців Республіканського комітету з транспорту і зв’язку, Служби автодоріг Криму, вчених Харківського автодорожнього університету (ХАДУ).
Про переваги цементобетонного покриття говорили представники ХАДУ, за їх словами, це економічність, зносостійкість, морозостійкість, триваліший термін експлуатації, менш витратне обслуговування.
У свою чергу фахівці Служби автодоріг АРК зазначили, що необхідно враховувати особливі кліматичні умови Криму, специфіку рельєфу (зсувні явища), так як у Криму 30% автодоріг пролягають через гірську місцевість.
Розробники технологій цементобетонного дорожнього покриття повинні запропонувати, які добавки використовувати при виготовленні цементобетонного складу. За підсумками засідання круглого столу вирішено рекомендувати Громадській раді при уряді Криму спільно з фахівцями ХАДУ звернутися до Ради міністрів автономії з пропозицією виділити дослідну ділянку автодороги і розглянути можливість фінансування експерименту з держбюджету України.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас