Росія знайшла пестициди в фруктах з 4 країн - Польщі, Туреччини, Молдови та Іспанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія знайшла пестициди в фруктах з 4 країн - Польщі, Туреччини, Молдови та Іспанії

Аграрний ринок
626
Россільгоспнагляд виявив 186,4 тонни фруктів з Польщі, Туреччини, Молдови та Іспанії, забруднених пестицидами і нітратами. Про це повідомили сьогодні в прес-службі відомства.
“За результатами проведених випробувань встановлено, що 44 тонни груш і яблук з Польщі, 132 тонни винограду з Туреччини та Молдови, 10,4 тонн нектаринів з Іспанії забруднені залишковою кількістю пестицидів (ОКП) і нітратами, вміст їх у фруктах перевищував максимально допустимий рівень”, – уточнили в прес-службі. Інформація про це передана в управління Россільгоспнагляду по Москві, Московській і Тульській областях для прийняття адміністративних заходів у порядку, передбаченому законодавством РФ.
За даними моніторингу, всього з початку вересня поточного року проведені дослідження 371 зразка плодоовочевої продукції іноземних виробників. У 21-ому із них загальною масою понад 358 тонн виявлено перевищення вмісту ОКП і нітратів.
В кінці серпня Россільгоспнагляд визнав неякісними понад 183,7 тонни імпортних фруктів з Туреччини, Іспанії, Греції, Сербії та Молдови. Всього, за даними відомства, за 7 місяців до початку вересня 2013 виявлено понад 6000 тонн ввезеної в РФ плодоовочевої продукції з підвищеним вмістом залишкової кількості пестицидів і нітратів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас