У покійного Березовського несподівано знайшли активи на 800 млн. дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У покійного Березовського несподівано знайшли активи на 800 млн. дол

Світ
990
У загадковій справі про раптову смерть Бориса Березовського з’явилася нова інтрига. Незважаючи на те, що британська поліція послідовно відстоювала версію про самогубство російського олігарха, журналісти виявили інформацію, яка ставить її під сумнів.
Як передбачалося, Березовський покінчив із собою через банкрутство. Експерти встановили, що на момент смерті його борги становили 309 млн фунтів (482 млн доларів). Однак, за даними журналістів, кошти у олігарха були, і чималі – 500 млн фунтів стерлінгів (801 мільйон доларів). Щоб розплатитися за рахунками, цього вистачило б з лишком, пише британська газета The Sunday Times.
Видання посилається на добуті юридичні документи, згідно з якими опальний бізнесмен володів “портфелем” активів, що включає нерухомість у Франції, бізнес-активи і предмети мистецтва.
Також з’ясувалося, що за тиждень до смерті Березовський знищив свій перший заповіт, замінивши його новим, з якого були виключені дві його колишні дружини Ніна і Галина, а також двоє дітей від другого шлюбу. “Новий заповіт було підписано 14 березня – за дев’ять днів до того, як олігарх був знайдений повішеним у ванній кімнаті особняка своєї колишньої дружини в графстві Беркшир”, – стверджує газета.
Версія про самогубство бізнесмена виникла майже відразу. За попередніми висновками слідства, безпосередньою причиною смерті Березовського стало повішення. У той же час ніяких слідів боротьби на місці виявлено не було. Проте версія про насильницьку смерть до кінця не виключалася. В даний час розслідування триває.
На користь версії суїциду говорив і не зовсім звичайний обряд прощання з олігархом. У той же час дочка Березовського від першого шлюбу Катерина раніше поставила під сумнів висновки експертів про те, що її батько був банкрутом, що, на думку слідства, і могло змусити його звести рахунки з життям.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас