Китай посів 8-у позицію в світі з виробництва вина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай посів 8-у позицію в світі з виробництва вина

Світ
305
Разом з бумом на китайському ринку вина центр Нінся-Хуейського автономного району Іньчуань претендує на статус винної столиці КНР через швидкозростаючі інвестиції в регіон як всередині країни так і за кордону.
Найвідоміший французький виробник алкогольних напоїв Moet & Chandon один з таких інвесторів. Компанія запевнила, що вже в 2014-му буде випускати тут ігристе вино преміум класу.
У той же час, ще одна тайська виноробня вже інвестувала більше півмільярда юанів в регіон з початку роботи тут п’ять років тому. Ще один великий інвестор заявив, що його компанія інвестує близько мільярда юанів у виноробню протягом наступних шести років.
Інвестори збираються витратити гроші на спеціальну захисну лісосмугу і нові шато, а також на розвиток і селекцію насіння, логістичні витрати і техніку, площа виноградників перевищить шість тисяч гектарів.
Як вже повідомлялося, в даний час Китай займає восьму позицію в рейтингу виробників вина. За статистикою, китайці споживають понад півтора мільйона пляшок вина на рік.
Зазначимо, що не тільки іноземні інвестори цікавляться виробництвом вина в КНР, а й самі китайські інвестори не проти зайнятися виноробством за кордоном. Так, раніше повідомлялося, що інвестори з Китаю придбали маєток Chateau Bellefont-Belcier в Бордо, яке спеціалізується на виробництві вин вищого класу.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас