Найбільший виробник вин в Україні хоче скористатися забороною на ввезення молдавських вин до Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший виробник вин в Україні хоче скористатися забороною на ввезення молдавських вин до Росії

Аграрний ринок
1513
Група компаній Inkerman international має намір збільшити обсяги продажів вин до Росії, яка є ключовим експортним ринком для української виноробної продукції, заявив генеральний директор компанії Роман Радько.
Це стало можливим після того, як на початку вересня Росія заборонила ввезення на територію країни вин з Молдавії. За словами Романа Радько, частка молдавських вин на російському ринку до заборони становила 5-6%. Цю частину ринку тепер можуть зайняти вина з України та Грузії. “Ми розраховуємо на розширення свого експортного асортименту”, – зазначив гендиректор Inkerman.
На скільки Inkerman зможе збільшити свої продажі в Росії за рахунок заборони постачань в країну молдавського вина Роман Радько прогнозувати не зміг. “Ми ще не рахували”, – зазначив він.
Він також зазначив, що компанія не зазнала збитків через недавні проблеми з постачанням українських товарів до Росії. “Ми просто перенесли поставки на вересень-жовтень. Наш бізнес в Росії взагалі не постраждав. На складах був достатній обсяг нашої продукції”, – пояснив Радько.
Інкерманський завод марочних вин є найбільшим експортером українського вина. У 2012 році компанія поставила на зовнішні ринки понад 9 млн літрів вина.
Частка експорту в загальних обсягах продажів компанії, за словами Романа Радько, становила торік 35%. На 2013 рік компанія раніше заявляла про зростання частки експорту до 47%. До 2017 року компанія планувала збільшити частку експорту до 56%. Нагадаємо, як повідомляло Delo.UA, за підсумками 2012 року Україна збільшила експорт вина на 14%. На зовнішні ринки українські виноробні підприємства поставили 4,9 млн. дал вина.
Зростання експортних поставок компанія Inkerman має намір здійснити за рахунок розширення виробничої бази. Так, 19 вересня компанія відкрила перший пусковий комплекс другої черги нового заводу, який з жовтня почне працювати в режимі повного циклу – від прийому винограду до розливу вина в пляшки. Потужності нової лінії розливу – 8 тис. пляшок на годину. Зазначимо, що потужність лінії на першій виробничій площадці – 4,6 тис. пляшок на годину.
Повністю будівництво нового заводу Inkerman має завершитися до 2017 року. У рамках будівництва другої черги заводу планується запустити в експлуатацію чотири пускових комплекси. Загальний обсяг інвестицій в проект – 40 млн євро. На даний момент, за словами Романа Радько, вже використано більше 60% інвестицій.
Нагадаємо, 10 вересня Росія заборонила імпорт вин з Молдавії. Офіційна причина – проблеми з якістю. За словами державного санітарного лікаря Росії Геннадія Онищенка, заборона буде діяти до тих пір, поки Росія “не побачить з боку Молдови конкретних кроків, спрямованих на системне вирішення проблеми”. У 2006 році Росія вже забороняла постачання вина з Молдавії, потім поступово воно повернулося на російський ринок.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас