Медведєв: бажання України бути з ЄС і одночасно з РФ - бажання запудрити мізки власному народу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: бажання України бути з ЄС і одночасно з РФ - бажання запудрити мізки власному народу

Світ
2583
Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв називає “лукавством” можливе суміщення Україною асоційованого членства з Євросоюзом разом з інтеграцією до Митного Союзу. Він додав, що подібні рішення здатні викликати тільки подив.
“Aut nihil aut caesar (все або нічого) – є така латинська приказка. Те ж саме я можу сказати відносно сумісності в асоційованому членстві в Європейському союзі і відповідної участі у Митному союзі”, – обурився російський прем’єр.
Політик підкреслив, що якщо вже Україна зробила вибір на користь ЄС, то бажає найбільш тісного євроінтеграції та заробітку від цієї співпраці, хоча він сумнівається в “великих дивідендах”. Медведєв додав, що вчинки влади повинен оцінювати народ України, однак намагатися бути і з ЄС, і з МС неможливо.
“Всі розмови про можливість бути і тут і там – повне лукавство. Це бажання, вибачте, просто запудрити мізки власному народу. Що ми трошки і там, трошки і тут, і звідусіль отримаємо свої дивіденди, – так не буває”, – запевняє він.
У той же час президент РФ Володимир Путін підкреслив, що розстановка пріоритетів для України – це її законне право і ніхто не може його відібрати.
“Сьогодні Україна незалежна держава і ми ставимося до цього з повагою. І, звичайно, вибір пріоритетів, вибір союзників – це національне суверенне право українського народу й українського керівництва”, – зазначив глава держави.
Сьогодні, 19 вересня, Володимир Путін окреслив перспективи євразійської інтеграції для пострадянських країн, помітивши, що так вони не стануть “периферією для Європи або Азії”. Раніше екс-прем’єр Італії заявив, що Україна повинна зробити вибір між Росією і ЄС.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас