"Братство" розпалося - Росія назвала Україну "нахлібником" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Братство" розпалося - Росія назвала Україну "нахлібником"

Світ
3070
Бажання України приєднатися лише до окремих положень Митного союзу, які їй вигідні, є нахлібництвом, вважають в МЗС Росії.
«Неодноразово, якщо згадати 2003 рік, коли Україна приймала участь у рамках створення Євразійського економічного простору, фактично зводила свою позицію до того, що брати участь тільки там, де «хочемо і де вигідно». Свого роду це навіть утриманські і нахлібницькі настрої», – заявив начальник відділу першого департаменту СНД МЗС Росії Ілля Рубцов сьогодні в Москві в ході конференції.
При цьому він уточнив, що зараз така позиція зберігається по відношенню до МС. «Давайте розуміти, що інтеграційні процеси – це процеси компромісів. Якщо ви щось хочете отримати, ви щось повинні натомість дати. На цьому будується вся система», – підкреслив він.
«Інтеграція – це не негайний момент, це рух на перспективу. У перспективі віддача буде ще більше», – упевнений Рубцов. Він зазначив, що з моменту створення МС товарообіг між країнами «трійки» (Росія, Білорусь, Казахстан) збільшився на 40%, а приєднання України дозволило б розвивати взаємну торгівлю ще більш ефективно.
У свою чергу, начальник відділу першого департаменту СНД МЗС Росії Володимир Кудрявцев підкреслив, що євразійська інтеграція має в першу чергу економічну складову.
«Про якесь політичне об’єднання зараз мова не йде. Коли ми пояснюємо і розповідаємо про ті переваги, які отримала б Україна в разі приєднання до МС, ми скрізь підкреслюємо, що голос кожного учасника є вирішальним», – сказав він. За його словами, в ЄС присутня більш централізована політика, і країни-члени змушені підкорятися «диктату з центру». Кудрявцев запевнив, що членство в МС і майбутньому Євразійському економічному союзі дозволяє зберегти суверенітет.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас