Німецький бізнесмен відсудив у Росії мільйон євро - на черзі ще 5,5 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький бізнесмен відсудив у Росії мільйон євро - на черзі ще 5,5 млн

Світ
743
Німецький бізнесмен Франц Зедельмайер стягнув з Росії мільйон євро по одному з позовів і має намір відсудити ще 5,5 мільйона. За словами Зедельмайєра, ця сума склалася з урахуванням накопичених відсотків, а також витрат.
За участю бізнесмена було організовано продаж комплексу торгового представництва СРСР у Кельні, який суд ухвалив реалізувати на аукціоні для сплати боргу перед підприємцем. Зедельмайер говорить, що російська сторона також брала участь у цьому аукціоні і запропонувала найвищу ціну – 600 тисяч євро. Переможець аукціону буде названий 25 вересня.
Зедельмайер вирішив відсудити будинок колишнього торгпредства в 2006 році. Через два роки суд став на його бік. Однак тоді будівля перейшла під контроль ФГУП «Госзагрансобственность» зі значною відстрочкою платежу. Наприкінці того ж року бізнесмен втратив право стягнення на об’єкт в Кельні, але в 2011 році суд знову його підтримав і заарештував частину будівлі.
Крім торгпредства Зедельмайер в різний час намагався відсудити будівлю Російського дому в Берліні і торгове представництво Росії в Швеції. Москві вдалося відстояти права на Російський Будинок, статус торгпредства РФ у Швеції залишається спірним.
Росію в суперечках з Зедельмайером представляє МЗС РФ і керівник справами президента. Російська сторона неодноразово заявляла, що не має наміру виконувати умови підприємця. Рішення судів, які приймають позицію бізнесмена, в РФ називали незаконними і такими, що суперечать нормам міжнародного права.
Судові розгляди Росії та Зедельмайєра йдуть з середини 1990-х років. У 1998 році Стокгольмський арбітраж наказав Росії повернути Зедельмайеру кошти, вкладені ним у реставрацію особняка на Кам’яному острові в Санкт-Петербурзі. Після того, як російська влада відмовилася виконувати рішення арбітражу, бізнесмен почав пошук майна РФ, на яке зміг би накласти арешт.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас