Примхи багатих: Lamborghini з цілісного шматка золота продадуть за 7,5 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Примхи багатих: Lamborghini з цілісного шматка золота продадуть за 7,5 млн дол.

Технології&Авто
1015
У Дубаї виставили на продаж масштабну модель суперкара Lamborghini Aventador, зроблену з золота, платини і діамантів. Автомобіль, що став найдорожчою несправжньою машиною в історії, оцінили в 7,5 млн доларів США і найближчим часом виставлять на аукціон. При цьому близько 650 тисяч доларів з вирученої суми планується направити на благодійність. Про це повідомляє CNBC.
Модель “Авентадора” буде виготовлена з цільнозолотого бруска вагою півтонни, а фари і навіть оббивка сидінь будуть інкрустовані 700 діамантами. Машина буде виконана в точній відповідності з пропорціями, розмірами і дизайнерськими особливостями суперкара, які були надані компанією Lamborghini. Машина буде важити 25 кілограмів. Працювати над цим автомобілем буде німецький автоконструктор і колишній інженер компанії Mercedes-Benz Роберт Гюльпен.
Загальна вартість матеріалів оцінена в 2,64 мільйона доларів. При цьому Гюльпен готовий працювати з будь-якими іншими дорогоцінними матеріалами, які побажає використовувати для масштабного “ Авентадора” замовник.
Німецький інженер планує в процесі роботи над цією машиною тричі потрапити до Книги рекордів Гіннесса: за найдорожчу модель автомобіля, найбезпечніший демонстраційний бокс і найдорожчий логотип Lamborghini.
У 2011 році Роберт Гюльпен показав іншу модель суперкара Lamborghini Aventador LP 700-4, виконану в масштабі 1:8. Вона була зроблна з карбону, поверх якого нанесено покриття зі справжнього золота завтовшки 1/1000 міліметра. Для колісних дисків і салону використовувалося золото, платина і дорогоцінні камені. Машина була оцінена в 3,5 мільйона євро.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас