Влада США конфіскує 36-поверховий хмарочос у Нью-Йорку - він таємно належить Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США конфіскує 36-поверховий хмарочос у Нью-Йорку - він таємно належить Ірану

Світ
1082
Влада США має намір конфіскувати 36-поверховий хмарочос на 5-й авеню в Нью-Йорку, таємним власником якого, згідно з даними американської прокуратури, є іранський уряд.
Прокурор Південного округу Нью-Йорка Пріт Бхарара заявив, що це буде “найбільшою в історії конфіскацією, пов’язаною з тероризмом”. Окружний суддя США Кетрін Форрест винесла рішення про конфіскацію будівлі за порушення її власниками санкцій, введених проти Ірану, а також законів проти відмивання грошей.
Після конфіскації влада штату Нью-Йорк має намір продати хмарочос. Кошти, отримані після продажу конфіскованого будівлі, підуть на компенсації “жертвам іранського тероризму”.
Кілька років тому будівлю було оцінено в $ 97 млн згідно з даними New York Daily News. Однак експерти з нерухомості впевнені, що в даний час будівля може принести від $ 500 млн до $ 750 млн на тлі сильного попиту на офіси на Манхеттені. Хмарочос був зведений в 1970-і рр.. Після революції 1979 р. будівля була націоналізована новою владою Ірану.
Нагадаємо, США постійно посилюють міжнародний тиск на Тегеран у спробі переконати уряд припинити розвиток своєї ядерної програми. Санкції лягають важким тягарем на економіку Ірану.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас