Японії загрожує масове відключення електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японії загрожує масове відключення електроенергії

Світ
973
Глава нафтогазового підрозділу в Міністерстві торгівлі Японії Хірохіде Хіра висловив побоювання перед чиновниками Міністерства енергетики США, що Японії загрожують масштабні відключення електрики через зупинки всіх АЕС у країні.
Як з’ясувало агентство Bloomberg, після подачі офіційного запиту в Міненерго США згідно із Законом про вільний доступ до інформації, зустріч чиновників відбулася в березні у 2012 року, за 6 тижнів до зупинки всіх АЕС у Японії.
З 5 травня по 12 липня 2012 року в країні було зупинено всі реактори з метою проведення масштабної перевірки їх безпеки – оцінки стану і ризиків для роботи АЕС після катастрофічного цунамі 2011 року, яке призвело до руйнування трьох і зупинки ще трьох реакторів на АЕС Фукусіма-1.
В агентстві Bloomberg відзначили замітку на полях представленої в рамках зустрічі доповіді з енергобезпеки Японії:
“Економіка Японії не дозволить зберігати великі запаси ЗПГ. Обсяг запасів становить 2-3 тижні, не більше. У разі порушення постачань ЗПГ 1/3 Японії може залишитися без світла”.
Цю інформацію підтверджують висловлювання з боку міністра економіки Японії Юкіо Едано. У 2012 р. він також зазначав, що після закриття АЕС, ТЕС, що залишилися, можуть не впоратися із збільшеним навантаженням.
Зазначимо, що до катастрофи на АЕС Фукусіма-1 в Японії функціонувало 54 реактора. Атомна енергетика генерувала більше 25% від загального обсягу споживаної електроенергії в країні. Чиновники побоюються, що в разі повної відмови від атомної енергетики надалі енергобезпека Японії опиниться під загрозою.
Щоб відшкодувати брак генеруючих потужностей, в Японії вже істотно збільшили імпорт зрідженого природного газу (ЗПГ) для потреб звичайних ТЕС. За оцінками британської Guardian, сьогодні частка Японії у світовому споживанні ЗПГ перевищує 30%.
Варто відзначити, що Японія не самотня у своїх проблемах. Погіршення енергетичної безпеки також відзначається і у Великобританії. Регулятори енергетичного ринку також відзначають тенденцію до зростання ризиків масштабних відключень електрики в найближчі роки.
Нагадаємо, що в серпні нинішнього року споживчі ціни в Японії в липні виросли на 0,7% в річному вираженні, показавши найшвидші темпи з липня 2008 року.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас