Держборг США досяг максимуму з часів Другої світової війни - 73% ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держборг США досяг максимуму з часів Другої світової війни - 73% ВВП

Світ
752
Державний борг США в даний час складає 73% ВВП, що є максимумом за всю історію країни, за винятком короткого періоду під час Другої світової війни, говориться в доповіді Бюджетного управління Конгресу США.
Відомство зазначає, що зараз борг удвічі перевищує показник на кінець 2007 року, однак якщо збережеться поточне законодавство, то держборг по відношенню до ВВП протягом декількох років буде трохи знижуватися.
Тим часом, бюджетне управління попереджає, що в кінцевому підсумку зростання бюджетного дефіциту підштовхне рівень боргу на позначку вище поточного рівня.
“Управління очікує, що через 25 років, до 2038, держборг досягне 100% ВВП, навіть без урахування негативного впливу зростаючого бюджетного дефіциту на економіку”, – йдеться в повідомленні. Аналітики управління вважають, що протягом наступних 10 років дефіцит бюджету США продовжить збільшуватися, в основному за рахунок зростання витрат на виплату відсотків і зростання витрат на соціальне забезпечення і держпрограми з охорони здоров’я.
У довгостроковій перспективі очікується, що федеральні витрати зростуть до 26% ВВП з 22% в 2012 році.
Нагадаємо, що згідно з опублікованою доповіддю ФРБ Далласа оцінки втрат від фінансової кризи досить сильно варіюються. Мова йде про суму від $ 6 трлн до $ 14 трлн. При подібній оцінці фінансова криза коштував кожному американцеві від $ 50 тис. до $ 100 тис. Сума в $ 14 трлн фактично дорівнює річному обсягу ВВП США.
Раніше повідомлялося, що в липні нинішнього року дефіцит бюджету США виріс на 38% і склав $ 97,6 млрд. Крім того, в початку серпня повідомлялося, що зростання американської економіки виявився максимальним з 2005 року. Зокрема, за 2012 рік ВВП США виріс на 2,85%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас