Найбільш високобюджетна відеогра у світовій історії - GTA V - надійшла в продаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільш високобюджетна відеогра у світовій історії - GTA V - надійшла в продаж

Технології&Авто
1502
Нова гра лінійки GTA надійшла в продаж в ніч на вівторок. У ній герої переміщаються по ігровому світу на викрадених машинах і заробляють на життя, виконуючи завдання босів мафії. Загальний бюджет гри її розробники з шотландської студії Rockstar North оцінили в 170 млн фунтів ($ 266 млн), повідомляє газета The Scotsman. Вони розраховують продати 25 млн копій гри і заробити 1 млрд фунтів.
Бюджет GTA V – рекордний для світу відеоігор. Інші мегапроекти – багатокористувацькі онлайн-ігри: Star Wars: The Old Republic за мотивами «Зоряних воєн» обійшлася приблизно в $ 200 млн, World of Warcraft – більше $ 100 млн. GTA V обійшла навіть “Аватар” з бюджетом у $ 237 млн​​, відставши лише від найдорожчого проекту Голлівуду – «Піратів Карибського моря-3» ($ 300 млн).
Правда, голлівудські бюджети не враховують витрати на маркетинг – студії їх не розкривають.
Видавець гри Take-Two Interactive розраховує повторити успіх попередньої серії гри GTA IV, що розійшлася до листопада 2012 р. накладом у 25 млн копій, – продажі всіх версій GTA склали 125 млн. Спочатку гра коштувала близько $ 60 за диск, зараз – близько $ 40, а копія для ПК – $ 10.
Гендиректор Take-Two Штраусс Зелнік заявив у червні аналітикам, що наступний фінансовий рік (закінчується 31 березня 2014 р.) після запуску GTA V у вересні, спортивного симулятора NBA 2K14 і симулятора рестлінга WWE 2K14 «просто приречений» стати одним з кращих для компанії.
За 10 днів до запуску гри число попередніх замовлень GTA V, за даними VGChartz.com, тільки в США склало 2,8 млн. Інтернет-магазин Amazon оголосив у неділю, що вже розпродав першу партію дисків для XBox 360. Продажі в решті світу стартували сьогодні вночі.
Take-Two збирається за перші два тижні продати 12 млн копій гри, але аналітики вважають цей прогноз заниженим: Майкл Пачтер з Wedbush очікує, що вони складуть 14 млн, Колін Себастіан з Robert W. Baird & Co – 15 млн. Нинішній рекорд першого дня продажів встановлений рік тому: за перші 24 години лише в США було продано 7,5 млн копій гри Call of Duty: Black Ops II більше ніж на $ 500 млн.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас