Чим запам'ятався понеділок: Путін обікрав скандинавів, ЄС має значними сумами для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чим запам'ятався понеділок: Путін обікрав скандинавів, ЄС має значними сумами для України

Світ
1903
Українцям масово затримують виплату декретних та лікарняних
Фонд з тимчасової непрацездатності не вчасно платить за лікарняними і декретними. Схожа ситуація – у тих, хто отримує допомогу з безробіття у Фонді зайнятості: їм платять тільки за липень, хоча належить вже за серпень. “Так, затримка за лікарняними близько двох місяців. У Фонді кажуть, що Держказначейство не перераховує їм грошей», – підтвердила і бухгалтер по зарплаті великого холдингу Галина Миколаєва. У Солом’янському відділенні Фонду стверджують, що документи в казначейство відправляють вчасно (протягом 3 – 5 днів), а грошей чекають набагато довше.
Колесніков звинуватив “Укрзалізницю” в поломках експресів Hyundai
 
Екс-віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков вважає, що 70% провини в зимових поломках швидкісних поїздів Hyundai лежить на залізниці України. “Ми перевезли вже майже два мільйони пасажирів на Hyundai, і експертиза показала, що 70% провини за їх зимові поломки лежить на залізниці України. Я вибачився перед усіма пасажирами, але у мене ж є питання до тодішнього керівництва залізниці та сьогоднішнього керівництва Міністерства транспорту: чому таке недбале ставлення до експлуатації? Чому згоріла підстанція? А є просте пояснення: тому що комп’ютер будь-якого – корейського, японського, німецького – поїзда не розуміє, чому контакти підвішені на різній висоті. Є 30% провини Hyundai, вони практично усунули це”, – зазначив Колесніков.
ЄС володіє значними сумами для України – але вони заморожені
Депутат Європарламенту від Естонії впевнена, що Євросоюз повинен відкрити для України раніше заморожену фінансову допомогу, щоб країна на тлі торгових воєн, які відбуваються з Росією, могла протистояти тиску з боку Кремля. “ЄС володіє значними сумами, які підготовлені для України, але зараз вони заморожені через низку технічних і бюрократичних причин. Я думаю, в короткостроковій перспективі може бути прийнято рішенні про надання цих коштів.ЄС повинен бути готовий не тільки до розмов, а й до конкретних кроків для захисту наших східних сусідів. Якщо потрібно – готовим до прийняття оперативних рішень”, – сказала вона.
Будівництво завмирає: будпідприємства України за 8 місяців скоротили обсяги робіт на 15,1%
Будівельні підприємства України в січні-серпні 2013 року у порівнянні з аналогічним періодом 2012 року скоротили обсяги робіт на 15,1% – до 33 млрд 889 грн. Про це повідомила Державна служба статистики України. За даними Держстату, в січні-серпні поточного року порівняно з аналогічним період 2012 року будівельні підприємства зменшили обсяг робіт з будівництва будівель на 9,6% – до 15 млрд 997 млн грн.
Фіни звинуватили Путіна у крадіжці формули сирійського компромісу
Тріумф російського президента Путіна з приводу “перемоги” над “яструбами з Пентагону” не зовсім заслужений. Як заявили фінські ЗМІ, ідею роззброїти Асада сформулювали норвезькі, шведські та фінські дипломати ще два тижні тому. А Путіну лише доручили донести цю пропозицію до Обами. Глава МЗС РФ Сергій Лавров і президент Путін після цього піднесли “скандинавський рецепт” як власну ідею.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас