Fitch знизило рейтинг великої компанії Пінчука до рівня "CCC" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинг великої компанії Пінчука до рівня "CCC"

Фондовий ринок
843
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента і пріоритетний забезпечений рейтинг трубно-колісної компанії “Інтерпайп” з “В-” до рівня “CCC”, повідомляє прес-служба агентства.
Крім того, рейтингове агентство присвоїло рейтинг оборотності облігацій на рівні “RR4”.
Зокрема, рейтинг відображає операційну і фінансову невизначеність, яка була обумовлена ​​проблемами з експортом труб до Митного союзу, у тому числі в Росію, Казахстан і Білорусь (25% від загального обсягу продажів труб в 2012 році).
За даними Fitch, справа Митного союзу виникла через загрозу “непоновлення” попередньої квоти на імпорт українських труб. Так, прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв у липні 2013 року заявив, що квота не буде продовжена.
В агентстві прогнозують, що у разі, якщо мито не буде зменшено або квоти Митного союзу відновлені, “Інтерпайп” навряд чи буде в змозі виконати свої графіки погашення боргу в листопаді. Цей сценарій швидше за все призведе до зниження рейтингу компанії до рівня “C”.
Нагадаємо, що компанія “Інтерпайп” є найбільшим виробником труб і коліс в Україні, власністю якої є Нижньодніпровський трубопрокатний завод, Новомосковський трубний завод і Нікопольський завод безшовних труб “Ніко-Тьюб”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас