Німеччина готова допомогти у знищенні сирійської хімзброї технологіями і грошима — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина готова допомогти у знищенні сирійської хімзброї технологіями і грошима

Світ
188
Німеччина запропонувала допомогу в знищенні запасів сирійської хімічної зброї після того, як Росія і США досягли відповідної угоди.
“Берлін готовий внести технічний або фінансовий внесок у знищення сирійської хімзброї”, – йдеться в комюніке, випущеному від імені міністра закордонних справ Німеччини Гвідо Вестервелле. Раніше Німеччина допомагала знищувати лівійську хімічну зброю.
Вестервелле також закликав до якнайшвидшої ліквідації хімічної зброї в Сирії. “Важливо, щоб тепер російсько-американську домовленість здійснити на практиці. У цьому Радбез ООН і Організація по забороні хімічної зброї будуть грати ключову роль. Ми хочемо позбутися хімічної зброї, це зробить світ безпечнішим. Ми готові надати технічну або фінансову допомогу при знищенні хімічної зброї в Сирії”, – цитує главу МЗС агентство.
Глави зовнішньополітичних відомств Росії та США в суботу домовилися з сирійського питання: сторони виступили за політичне врегулювання конфлікту, військове невтручання і виведення хімзброї з Сирії або її знищення до середини 2014 року. На основі прийнятої домовленості буде вироблена резолюція Ради Безпеки ООН по главі 7 статуту ООН, яка передбачає застосування сили у разі невиконання вимог.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас